Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primarul comunei Vlădeni a fost reţinut pentru abuz în serviciu

DÂMBOVIŢA: Primarul comunei Vlădeni a fost reţinut pentru abuz în serviciu 

Sursa foto: stiridb.ro

Călin Marin, edilul de la Vlădeni, a fost reţinut pentru 24 de ore într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia în Primărie, la Compartimentul Stare Civilă şi Resurse Umane. Primarul urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Călin Marin a semnat documentele care au stat la baza organizării concursului, a semnat dispoziţia de numire în funcţie, fişa postului şi a dispus delegarea atribuţiilor de ofiţer de stare civilă soţiei sale.

CITEŞTE ŞI: Edilul de la Vlădeni, în vizorul ANI! Călin Marin şi-a angajat nevasta în Primărie

Anchetatorii au mai reţinut şi faptul că „a organizat fraudulos concursul pentru ocuparea a două funcţii publice de execuţie din data de 19.05.2014, în scopul obţinerii unui folos necuvenit pentru soţia sa, constând în angajarea acesteia, cu consecinţa vătămării drepturilor unor persoane şi cauzarea unei pagube reprezentată de salariile încasate de acestea.

Totodată, a înmânat martorelor C.I.D. şi B.C.C. subiectele ce urmau a fi date candidaţilor înscrişi la concursul organizat în data de 19.05.2015 (informaţii ce nu erau destinate publicităţii) în scopul obţinerii unui folos necuvenit, respectiv promovarea examenului#, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Adaugă un Comentariu

*