Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primarul de la Bucşani a pierdut prima fază a procesului cu ANI!

DÂMBOVIŢA: Primarul de la Bucşani a pierdut prima fază a procesului cu ANI! 

constantin nita, Bucsani

Lupta primarului comunei Bucşani, Constantin Niţă, cu Agenţia Naţională de Integritate continuă. Pe 6 octombrie, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea prin care edilul Constantin Niţă a solicitat să fie anulat raportul ANI prin care a fost declarat incompatibil. Soluţia nu este definitivă, instanţa stabilind un termen de recurs de 15 zile de la comunicare.

Potrivit ANI, Constantin Niţă a îndeplinit, în perioada 21 iunie 2012 – 11 octombrie 2013 şi calitatea de comerciant persoană fizică. Niţă este la cel de-al cincilea mandat de primar al comunei Bucşani.

Conform legislaţiei în vigoare, „persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioada de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Adaugă un Comentariu

*