Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primarul de la Conţeşti tace şi face! Încep racordurile la reţeaua de apă

DÂMBOVIŢA: Primarul de la Conţeşti tace şi face! Încep racordurile la reţeaua de apă 

contesti 3

Trei din cele nouă sate componente ale comunei Conţeşti vor fi racordate la reţeaua de apă potabilă, după ce vineri, 9 mai, a fost dată în folosinţă staţia de pompare. Investiţia a fost începută în urmă cu 3 ani, însă primele demersuri au fost efectuate în 2004! Primarul Marian Alexandru a ţinut să precizeze că “naşul” acestui proiect a fost senatorul Valentin Calcan, omul care a luat documentaţia întocmită de către administraţia locală şi a bătut la uşile potrivite pentru ca, iată, un vis să devină realitate. A mai spus edilul că lucrările s-ar fi prelungit pe mai mulţi ani dacă nu s-ar fi implicat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. Datorită demersurilor acestuia, comuna Conţeşti a primit banii necesari pentru a definitiva această investiţie extrem de importantă pentru comunitatea locală.

“Deja avem 200 de cereri de racordare şi sunt convins că vom primi mult mai multe acum, că oamenii au văzut că lucrările au fost terminate. Reţeaua se întinde în momentul de faţă pe 30 de kilometri, iar valoarea investiţiei s-a cifrat la 30 de miliarde de lei vechi. În ceea ce priveşte sistemul de canalizare, suntem incluşi în programul POS Mediu II, 2014-2020. La fel şi cu extinderea reţelei de apă, care ar costa peste 40 de miliarde de lei vechi ”, a declarat primarul Marian Alexandru.

contesti 1

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, a vorbit despre importanţa finalizării obiectivelor de investiţii începute în ultimii ani şi aflate şi acum în stadiu de şantier.

“Asta va genera la un moment dat plus valoare şi condiţii mai bune pentru oameni, decât împrăştierea banilor pe foarte multe proiecte. La Conţeşti, suntem într-o situaţie privilegiată, fiindcă s-a executat această lucrare, se execută un proiect pe bani europeni prin POR pentru Şcoala din Bălteni şi pe data de 15 mai va fi prezent aici Ministrul Învăţământului, să evaluăm la faţa locului stadiul lucrărilor. De asemenea, s-au accesat câteva proiecte importante pe drumuri prin Grupul de Acţiune Locală şi există şi o asociere a Consiliului Judeţean cu Consiliul Local Conţeşti pentru 2 km de drum. Se lucrează, tot pe fonduri europene, la căminul de bătrâni, iar în sarcina mea pentru partea a doua anului va fi să asigur o cofinanţare cât mai mare pentru aceste proiecte europene, cofinanţare apreciată de dl. primar ca fiind în sumă de 6-7 miliarde de lei vechi. Vom vedea şi ce alte nevoi sunt şi, pas cu pas, încercăm să dăm sprijinul necesar”, a punctat Adrian Ţuţuianu.

Noua politică investiţională se simte puternic la nivelul judeţului Dâmboviţa, unde au fost puse în funcţiune două sisteme de alimentare cu apă potabilă, la Doiceşti şi Conţeşti, într-o singură săptămână.

“Anul acesta vom finaliza 19 obiective pe Ordonanţa 28, incluzând 12 pe apă-canal, iar pe Fondul de Mediu închidem lucrările de apă şi canal de la Voineşti, Corneşti şi Mătăsaru şi începem lucrările la Poiana şi Răcari şi, dacă vom avea un Consiliu Local responsabil la Hulubeşti, vom semna contractul de finanţare şi pentru Hulubeşti. Anul viitor, vom avea 14 obiective de investiţii pe care le vom finanţa prin Fondul de Mediu şi pe care le vom şi finaliza. Pe Ordonaţa 28, la momentul acesta, vreau să ştiţi că decontăm aproape toţi banii care ne-au fost alocaţi pentru 2014, respectiv cele 250 de miliarde de lei care ne-au fost repartizate prin Ministerul Dezvoltării Regionale. Sunt în discuţie acum pentru obţinerea unei alocări suplimentare”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Adaugă un Comentariu

*