Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primarul de la Vârfuri, obscenităţi în adresele semnate, ştampilate şi înregistrate!

DÂMBOVIŢA: Primarul de la Vârfuri, obscenităţi în adresele semnate, ştampilate şi înregistrate! 

primar-varfuri iuga petru

Există edili în judeţul Dâmboviţa care, nici măcar după trei-patru mandate, nu îşi cunosc rolul în localitatea pe care păstoresc, au un comportament nedefinit, ciudat, nepoliticos în relaţiile cu subordonaţii şi, nu de puţine ori, cu cetăţenii. Petru Iuga, primarul liberal al comunei Vârfuri, este unul dintre cei care gafează la scenă deschisă.

Cu câţiva ani în urmă, pe când comuna era des vizitată de urşi, fapt ce îi îngrozise pe săteni, Iuga le-a transmis părinţilor îngroziţi care veneau să-şi ia copiii de la şcoală pe cărarea din pădure mesajul că… „de ce au făcut copii”.

Recent, primarul de la Vârfuri a mai tras o gafă care a făcut înconjurul ţării. Într-o adresă oficială trimisă Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa, Iuga a refulat, comunicând autorităţilor de control care au dispus măsuri, că vina pentru mersul prost al unor lucruri ar fi a contabilei Primărei, Georgeta Stoica, care îi poartă pică fiindcă a reuşit să câştige din nou alegerile în 2016.

„Dovada se argumentează prin neplata lucrărilor şi altor plăţi ce trebuiau făcute pentru a desfăşura o activitate normală”, scrie în adresa parafată de Petru Iuga. Şi apoi, luat de val, primarul de la Vârfuri se explică aşa, într-un limbaj mai de pădure: „Să-mi scuzaţi expresia dacă nu vor neuronii – lindicul respectivei, nu se fac plăţi, nu se alocă din buget ceea ce trebuie făcut în localitate”. Şi, la final, ca să fie treaba legală, Iuga semnează, ştampilează, dă un număr de înregistrare şi trimite documentul la ITM.

Ăştia sunt aleşii noştri. Noi îi punem, cu ei defilăm! Apropo, când este vorba de comportament, de deficienţe de orice tip nu contează culoarea politică…

Contabila Primăriei Vârfuri – Georgeta Stoica ne-a spus că, între ea şi edilul Petru Iuga, nu este niciun scandal, ci un conflict pe legalitate. Dumneaei vrea să-şi facă treaba în funcţie de normele existente. De ani de zile, a semnalat tuturor autorităţilor despre ceea ce se întâmplă la Vârfuri, dar nimeni nu a luat nicio măsură. În 2007, i s-a pus şi lacătul pe uşă, să nu mai vină la serviciu. Despre primarul Iuga afirmă că este stăpânul absolut al instituţiei pe care a transformat-o într-un fel de societate comercială proprie.

„Funcţionarii publici care se ocupă de finanţele Primăriei sunt cei mai terorizaţi din toată România. Domnul primar nu înţelege că legislaţia trebuie respectată de toată lumea. Nu ştiu dacă se va rezolva vreodată această situaţie”.

Viorel Drăgoescu, viceprimarul comunei Vârfuri, ales în 2016, ne-a spus că diferendul dintre primar şi contabilă este unul mai vechi, care nu face deloc bine comunei.

„Ar fi trebuit să nu se ajungă aici, să se stea faţă în faţă, să se discute calm, cu argumente, pe documente…”.

Ne-am mirat că o putut să plece dintr-o instituţie a administraţiei publice locale o adresă oficială, cu număr de înregistrare şi ştampilă, care să conţină obscenităţi. Secretara Georgiana Laura Manea ne-a informat că nu face parte din aparatul de specialitate al primarului, prin urmare documentele emise de edil nu trebuie să poarte viza de legalitate a secretarului.

Adaugă un Comentariu

*