Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primarul de la Vulcana Pandele a fost demis! Edilul a fost condamnat pentru conflict de interese

DÂMBOVIŢA: Primarul de la Vulcana Pandele a fost demis! Edilul a fost condamnat pentru conflict de interese 

constantin olteanu vulcana pandele

Prefectul Victor Sanda a emis ordinul privind încetarea înaunte de termen a mandatului primarului comunei Vulcana Pandele – Constantin Olteanu, după ce edilul a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de doi ani şi jumătate pentru conflict de interese, cu suspendarea executării pedepsei.

Sesizarea a fost făcută de Agenţia Naţională de Integritate, care a descoperit că primarul Olteanu a încheiat contracte de prestări servicii în valoare de 45.000 de lei, cu firma surorii sale.

Alături de edilul de la Vulcana Pandele, a fost condamnat şi cumnatul său – Valeriu Rădulescu, adminsitrator la aceeaşi firmă, consilier local şi preşedintele organizaţiei PSD Vulcana Pandele. Acesta a primit 2 ani de închisoare, de asemenea cu suspendarea executării pedepsei.

Judecătorii le-au interzis celor doi dreptul de a ocupa o funcţie publică pentru o perioadă de 10 ani.

La Vulcana Pandele s-a creat o situaţie aparte, având în vedere că şi viceprimarul a fost declarat incompatibil de către ANI. În momentul de faţă, se duce o adevărată luptă în Consiliul Local pentru desemnarea unui nou viceprimar, având în vedere că acesta va prelua şi atribuţiile de primar.

CITEŞTE ŞI:

 

Adaugă un Comentariu

*