Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 26, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primarul interimar Cristian Stan, hotărât să-şi mute biroul pe şantierele din Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Primarul interimar Cristian Stan, hotărât să-şi mute biroul pe şantierele din Târgovişte 

cristi stan primar interimar

Cristian Stan – desemnat din această după-amiază drept primar interimar al municipiului Târgovişte până la organizarea de alegeri îşi va începe activitatea de prim edil cu o analiză completă a atribuţiilor funcţionarilor. De asemenea, se va pune la curent cu toate aspectele care nu i-au fost făcute cunoscute în perioada când a fost viceprimar. Asta nu înseamnă, spune Cristian Stan, că va proceda musai la eliberări din funcţie. Cu alte cuvinte, toţi angajaţii care s-au achitat profesionist de atribuţiile de serviciu nu au de ce să-şi facă griji. În schimb, noul primar va umbla la echipa de consilieri personali.

„Mâine dimineaţă o să am o repriză de punere la curent cu toate aspectele care mie, în calitate de viceprimar, nu mi-au fost făcute cunoscute, pentru că aveam alte atribuţii, delegate către altă zonă. Va trebui să deleg câteva atribuţii către noul viceprimar, va trebui să văd şi atribuţiile managerului public… Voi intra într-o analiză cu privire la ceea ce înseamnă atribuţiuni Executiv Primăria Municipiului Târgovişte. O să fac o analiză şi pe toate direcţiile din cadrul Primăriei Târgovişte”, a spus Cristian Stan.

În ceea ce priveşte treburile administrative, primarul interimar se va ocupa cu prioritate de proiectele europene aflate în derulare şi care, spune acesta, înregistrează întârzieri majore.

„Percep şedinţa de astăzi şi atribuţiile care mi-au fost însărcinate ca o responsabilitate în primul rând, mai puţin ca pe o chestiune de funcţie. Este o responsabilitate foarte importantă. Municipiul Târgovişte este în momentul de faţă, din cauze obiective sau mai puţin obiective, un şantier, iar funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar nu este o sarcină deloc uşoară. Voi face tot ce îmi stă în putinţă să accelerez lucrările, iar dacă nu vor fi accelerate voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a prezenta opiniei publice care sunt motivele”, promite Cristian Stan.

Edilul nu are emoţii că ar putea să-şi piardă mandatul mult prea devreme printr-un proces în Contenciosul Administrativ, pe motiv că şedinţa de astăzi, în care i s-au delegat atribuţiile de primar, nu ar fi fost una legală. PNL a anunţat deja că va ataca hotărârile luate, iar dacă prefectul nu va face el acest lucru va fi reclamat pentru abuz în serviciu, întrucât există un precedent în acest sens, la Crângurile şi la Vulcana Pandele. Cristian Stan spune că demersul liberalilor este unul pur politic, fără nicio bază legală.

„Şedinţa de astăzi a fost o şedinţă legală din toate punctele de vedere. De altfel, şi punctul de vedere al secretarului unităţi administrativ-teritoriale a fost destul de clar, aşa că eu nu am emoţii din acest punct de vedere. Speţele trebuie analizate în funcţie de proiectele de hotărâre din fiecare localitate în parte, expunerea de motive de acolo, expunerea de motive de aici. Orice paralelă este una superficială. Sigur, se pot spune multe lucruri, dar nu am niciun fel de emoţie. Revocarea viceprimarului este prevăzută de Legea Administraţiei Publice Locale. Orice interpretare diferită ar conduce la situaţii absurde, la un non sens juridic în care spre exemplu eu, în momentul de faţă, aş fi viceprimar cu atribuţii de primar, neputând să existe practic vreo posibilitate legală de a fi schimbat din funcţie, ceea ce este un nonsens din punct de vedere juridic şi nu ţine cont de voinţa consiliului local care este autoritatea deliberativă suverană la nivelul administraţiei publice locale”, a declarat Cristian Stan.

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Primarul interimar Cristian Stan, hotărât să-şi mute biroul pe şantierele din Târgovişte

 1. moshu49

  cu sau fără picioare în gură, constat că noul-mare pnl (uniune de pucişti cu trădători) pleacă de la comp de apă (procurorii vă saltă şi din pat, tată!), la primărie e trecut pe linie moartă, iar pînă la alegeri poate nici nu mai auzim de el.
  succesuri, bicefalilor!
  iar c’o lopată şi’o mistrie noul primar îi va impresiona pe mancurţi.

   
 2. Cocuta

  Stane, vezi cu cine derulezi proiectele europene! E pacat, esti tanar si daca esti destept, lasa-i pe altii sa ajunga dupa gratii! Derulati in Targoviste din bani europeni afaceri dubioase cu firme ploiestene urmarite penal (ca SC Cast SRl controlata de Giani Costin Palada sau cu firmele famigliei Ponta). Targovistea este cel mai mizerbil si distrus oras pe care l-am vazut, nefacand nici un progres major in ultimii 25 de ani!

   

Adaugă un Comentariu

*