Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Probe conforme la Pucioasa şi comunele din jur, oamenii n-au voie să bea apă!?

DÂMBOVIŢA: Probe conforme la Pucioasa şi comunele din jur, oamenii n-au voie să bea apă!? 

FOTO ARHIVĂ

Locuitorii din oraşul Pucioasa şi comunele Brăneşti, Doiceşti, Vulcana Băi şi Vulcana Pandele au în continuare restricţie de a folosi apa din reţeaua de distribuţie pentru băut şi prepararea alimentelor.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa ne-a informat astăzi că probele de apă analizate în laborator, în perioada 22 – 24 ianuarie 2016, sunt conforme din punct de vedere microbiologic, însă a decis să menţină restricţiile de consum, apa putând fi utilizată doar pentru uz menajer şi igienă individuală.

Reamintim că locuitorii din cele cinci localităţi dâmboviţene se confruntă cu aceste probleme din 16 ianuarie 2016, urmare identificării unei bacterii periculoase în apa provenită din barajul Pucioasa. Iniţial, autorităţile au oprit furnizarea apei către populaţie, apoi s-a reluat distribuţia, cu menţiunea că apa nu poate fi utilizată decât în scopuri menajere.

În mod firesc, oamenii întreabă dacă vor fi obligaţi să plătească apa menajeră furnizată în această perioadă la preţ de apă potabilă. De asemenea, se mai întreabă când se va sfârşi tot acest calvar, că doar nu vor trăi aşa până când autorităţile vor reuşi să construiască derivaţia de 3 km de conductă de la Berevoieşti la Pucioasa, pentru care vor cere bani în şedinţa de Guvern de mâine, 26 ianuarie 2016.

Adaugă un Comentariu

*