Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Problema câinilor fără stăpân va fi rezolvată elegant şi civilizat la Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Problema câinilor fără stăpân va fi rezolvată elegant şi civilizat la Târgovişte 

conferinta caini

Primarul Gabriel Boriga a prezentat astăzi, 28 martie, noua strategie de lucru în ceea ce priveşte gestionarea câinilor fără stăpân. Administraţia oraşului va avea de acum înainte sprijinul Asociaţiei K9 Angels din Marea Britanie.

Două reprezentante ale acestei fundaţii au vizitat ieri, împreună cu Cristina Păun – vicepreşedinta Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor Sufleţel din Târgovişte, dar şi cu o colaboratoare din Germania, Adăpostul de la Aninoasa.

„Ne-am dus fără să anunţăm pentru că nici nu mai aveam timp, şi suntem foarte afectate de ceea ce am găsit acolo. Câinii nu aveau acces la apă, nu aveau mâncare, paznicul care era acolo nu avea acces în interiorul adăpostului, deşi era ora 15:00. Câinii se băteau înăuntru, dar nu puteam intra. Erau căţei care sângerau, căţei care aveau picioarele rupte… Cam asta este imaginea pe care au avut-o, primul impact pe care l-au avut cu Târgoviştea”, a precizat Cristina Păun.

AUDIO – SINTEZĂ CONFERINŢĂ DE PRESĂ 

Prin urmare, Fundaţia K9 Angels se va implica de acum înainte pentru salvarea câinilor fără stăpân. În acest sens, s-a încheiat un parteneriat cu Primăria Municipiului Târgovişte.

“Am agreat câteva lucruri foarte importante. În primul rând că, de la data discuţiei noastre, nu o să fie omorîţi câini în adăpostul public. Ce a fost până acum, a fost. Important este să avem o viziune pentru viitor şi să încercăm să rezolvăm această problemă într-un mod elegant şi într-un mod eficient.

Al doilea lucru. Nu vor exista situaţii în care, în timpul orelor de vizitare a adăpostului, persoanelor care doresc să adopte sau să vadă adăpostul să nu li se permită accesul. Este un drept al persoanelor fizice şi juridice de care pot să uzeze. De asemenea, încercăm să oferim tot suportul pe care Primăria îl are pentru a creşte numărul adopţiilor, interne şi internaţionale, pentru a oferi tot cadrul în a trata câinii la fel ca pe nişte fiinţe umane.

Sunt convins că nu putem să rezolvăm o problemă într-o zi sau într-o noapte sau într-o lună. Probabil nici măcar într-un an. Însă, sunt convins că dacă o să continuăm ceea ce am început, respectiv sterilizarea tuturor animalelor fără stăpân de pe teritoriul municipiului, acesta fiind primul pas, vom reuşi. Practic, nemaiputând să se reproducă, numărul câinilor nu va mai putea să crească.

Abandonul câinilor se pedepseşte cu puşcărie

Exceptând, evident, situaţiile pe care toată lumea le cunoaşte, acelea de a aduce câinii în portbagaj din comunele şi localităţile învecinate. Aici, o să trebuiască să vorbim şi cu Poliţia Locală, şi cu Poliţia Naţională, pentru că este caz penal şi vreau să ştie toată lumea acest lucru. A aduce câini de la ţară şi a-i lăsa în oraş este caz penal, se face puşcărie. Nu mai putem nici noi, ca administraţie, să ne luptăm cu morile de vânt, să încercăm, cum se spune, să luăm apa dintr-un vas cu sita, că nu vom reuşi niciodată.

Noi facem tot ceea ce este posibil. Mergem pe varianta sterilizării la maxim, cipării câinilor şi apopţiei lor de către persoane din ţară şi din străinătate, cu ajutorul ONG-urilor de care am vorbit.

O cifră a câinilor aflaţi în libertate în acest moment în Târgovişte este undeva între 3.000 şi 3.500. Cu adăpostul nostru care are 120 de locuri şi care, într-adevăr are nevoie de îmbunătăţiri, are nevoie de finanţare şi aşteptăm orice variantă ajutătoare, cu adăpostul privat, care acum are 120 de locuri şi care va ajunge la 300 în următoarele două luni, deja o să avem o zonă tampon spre 400 de câini. Este o zonă suficient de mare pentru a nu se ajunge la eutanasiere. Nu dorim să ajungem la această variantă.

Există şi modalităţi elegante, modalităţi europene să rezolvăm această problemă şi o vom rezolva. Cu răbdare din partea tuturor. Ştiu că o să fie o presiune foarte mare, însă vă asigur că se poate rezolva şi o vom rezolva. Avem localităţi din ţară care au făcut acest lucru. Cer răbdare, cer cooperare, cer toleranţă din partea tuturor şi, ştiţi vorba mea, împreună o să reuşim”, a precizat primarul Gabriel Boriga.

33 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Problema câinilor fără stăpân va fi rezolvată elegant şi civilizat la Târgovişte

 1. liv

  Foarte frumos spus domn primar, aproape ca v-as crede- directorul Adapostului se va conforma si dumnealui cu privire la apetitul pentru eutanasie?
  Aveti dreptate domn primar, in zonele rurale trebuie sa se aplice legea- toti posesorii de caini de companie de rasa comuna trebuie sa-si inregistreze, identifice, microcipeze si sterilizeze cainii- asa nu vor mai exista caini fara stapan.
  Cine aplica legea?

   
 2. EUTANASIATI MAIDANEZII

  Cei care abandoneaza sa faca puscatie pe viata sunt satul de adoptii fictive .

   
 3. cris

  Bravo! Dar dati-i bataie cu sterilizarile in zonele de case. Oamenii trebuie impinsi de la spate si ajutati financiar sa-si sterilizeze cainii. Numai asa programul are sanse de reusita. Mult succes!

   
 4. Ilona-Büchen-Kühl

  einer mit herz danke

   
 5. Christa Hayer

  Datorită datorită 1000 datorită

   
 6. Sabine

  Thank you so much!Respect!!!

   
 7. Chris Buech

  Super!! Vielen Dank!!!!!

   
  • Romana König

   Danke!

    
 8. Sabine

  THANK YOU SO MUCH!RESPECT!!

   
 9. Herta Classen

  herzlichen Dank für ihre Einstellung gegenüber den rumänischen Straßenhunden. Sie sind ihr Retter und haben meinen großen Respekt.

   
 10. gertraud Hayer

  Datorită datorită
  1000 datorită

   
 11. gertraud Hayer

  Danke, Danke 1000 Dank

   
 12. oliver Basche

  Es gibt sie noch die guten Menschen
  Vielen Dank aus Germany

   
 13. sonja ide

  Vielen Dank und riesengroßen Respeckt!

   
 14. Barbara Griffiths

  Thank you!

   
 15. Monika Ratz

  Vielen Dank!!!

   
 16. Yana Mahnke

  Dear Mayor Mr. Boriga, thank you very much, that you have decided for a humane way to solve the problem with the street dogs in your city. We all worldwide thank you from the heart.
  Kind regards
  Yana Mahnke
  Germany

   
 17. Irene Löffler

  Thank you towards the dogs for your big heart
  and humanity. they are a great man and role
  model for your country.

  Irene Löffler
  Germany

   
 18. jenny

  Wonderfull. thank you. best regards

   
 19. Christiana

  Respekt Respekt Thank you !

   
 20. Hari Pia

  Respect and Thank you !

   
 21. Sabina Küchler

  Sehr geehrte Herr Gabriel Boriga

  Das lesen zu können, was Sie nun machen werden, das unbeschreiblich schön. – Vielen, vielen Dank für Ihr Vorhaben.

  Allein der erste Satz in der deutschen Übersetzung der lautet:
  „1. Hunde haben eine Seele und Gefühle und er möchte, dass in seiner Stadt Hunde so gut behandelt werden wie Menschen”
  spricht genau das aus, was alle die sich hier nun für das Leben der Hund einsetzen: Sie haben eine Seele und vor allem Gefühle.

  Ich hoffe nun nur noch, dass Ihr Projekt rumänienweit als Vorbild genommen wird.

  Vielenvielen Dank dafür.

   
 22. Tierhilfe ERAL Gisela Bischof

  Thank you vor your soul and respect vor the soul from the dogs.

   
 23. Petra Mühlenbeck

  Sie sind in meinem Hezen willkommen und ich wünsche mir das noch sehr viele Menschen Ihrem Beispiel folgen

   
 24. Jessica Rath

  Thank you so much, Mr. Boriga, from New Mexico/USA! I hope other mayors in other cities will follow your brave example.

   
 25. Super Dog

  FACETI CAMPANI DE STERILIZARE CU MICROCIPARE INREGISTRATA LA COMUNELE DE LANGA ORAS!
  Numai investind intr-o forma sau alta la cei abandonati o sa va secati iar de bani si iar si iar si nu se pot nici eutanasia nici salva cat se abandoneaza! INTELEGETI ODATA SA LUCRATI „PRIORITAR” LA SURSA PROBLEMEI, SI TANGENTIAL LA EFECT!
  (jizăs greu pricepe poporul asta!)

   
 26. Katrin Reinicke

  Thank you sooo much!!You are great.This is the only way for the future.

   
 27. Ute Ebert

  Vielen Dank Sie Mensch mit Herz

   
 28. werner kraus

  Hallo.Möchte Ihnen im Namen meiner Familie ganz herzlich bedanken für den Mut sich für die Hunde in Rumänien so einsetzten.Vielleicht wird Ihnen noch ein paar Politiker folgen um sich für diese Hunde einzusetzen.Sie haben meinen allerhöchsten Respekt.MfG

   
 29. Carola Hawner

  vielen Dank für diese Kooperation

   
 30. Regina Geier

  Sehr geehrter Herr Boriga, Sie haben ein wunderbares Zeichen durch Ihre Einstellung und Ihren Einsatz zu und für die rumänischen Straßenhunden gesetzt. Ich wünsche mir, dass viele Ihrer Amtskollegen Ihnen, als Vorbild, folgen!Herzliche Grüße

   
 31. Bianca Nazik

  Thank you from the Bottom of my Heart, Mr.Boriga!!!

   
 32. rekk

  Nea Boriga, inteleptule care vorbesti in limba de lemn pe stil european (adica limba de plastic) – ce facusi, te-ai usurat in izmene cand ti-au batut ,,europenii” la usa si ai inceput sa mimezi ,,umanismul” fata de maidanezi? Adica, astepti ajutoare de tot felul ca sa oplosesti potaile la infinit in adaposturi, si lasi in continuare liberi pe strazi majoritatea maidanezilor din oras!! Las infect, vei fi raspunzator pentru fiecare om muscat in perioada in care ai sa fii ocupat cu punerea in practica a ,,viziunii” tale!! SINGURUL LUCRU DECENT SI LEGAL, CARE SA JUSTIFICE EXISTENTA TA CA EDIL, ESTE CA MAI INTAI DE TOATE SA STRANGI ABSOLUT TOTI MAIDANEZII DE PE STRAZI! Asa-ti arati respectul fata de OAMENII pe care-i reprezinti, si abia dupa asta poti sa fii cat vrei de ,,uman” si de ,,european” cu animalele, mai ales ca ele trebuie sa fie intretinute in adaposturi PE BANI PRIVATI, nu pe cei ai amaratilor de contribuabili romani. Astia din urma au copii in orfelinate si batrani in aziluri, au ajutoare de somaj, salariu minim pe economie si pensii de mizerie. Ai inteles, europeanule? MAI INTAI OAMENII. Astia, romani de-ai tai, nu ,,filantropi” care traiesc in tari in care nu exista picior de maidanez – in schimb vin in Romania ca sa faca spume despre modul ,,barbar” in care sunt tratate animalele vagabonde. Am sa-i invit sa-mi tina companie cu prima ocazie in care o javra dintr-astea salbaticita mai sare sa ma muste. Sa vada filantropu’ ma-sii cum altoiesc javre peste bot cu bata. Ca sa-mi apar carnea de pe mine, nu din cruzime. …Asa ca ia de citeste, nea dom’ Primar, poate ca-ti mai trec, in felul asta, accesele de pupincurism si de lasitate la adresa ,,iubitorilor” de potai care se indigneaza, promit marea cu sarea, iar in final tot din banutii de taxe si impozite ai romanilor se intretin animalele. Ca, deh, avem edilii pe care-i meritam!

   

Adaugă un Comentariu

*