Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 14, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Problemele cauzate de Grup Atyc vor ajunge pe masa ministrului Transporturilor!

DÂMBOVIŢA: Problemele cauzate de Grup Atyc vor ajunge pe masa ministrului Transporturilor! 

calatori autobuz 1

Faptul că societatea de transport călători Mondotrans SA, cea mai veche astfel de unitate care opera în Dâmboviţa, a falimentat după ce a fost cumpărată de un colos în domeniu, a complicat lucrurile în judeţ. Cursele de călători au fost preluate de Grup Atyc, firmă care nu reuşeşte să facă faţă nevoilor dâmboviţenilor de a călători, fapt remarcat şi de reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, care însă nu se pot implica prea mult.

Senatorul Adrian Ţuţuianu era într-un permanent război cu reprezentanţii Atyc, încă din perioada când se afla în fruntea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, punctând continuu derapajele acestei societăţii în ceea ce priveşte comportamentul vizavi de publicul călător.

Acum, Ţuţuianu iese din nou la rampă şi atrage atenţia asupra situaţiei precare existente în transportul de călători judeţean. Spune preşedintele PSD Dâmboviţa că este contactat periodic de cetăţeni din foarte multe localităţi ale judeţului care îi împărtăşesc din experienţele lor neplăcute pe care le au cu operatorul judeţean de transport călători. Dâmboviţenii, susţine senatorul PSD, sunt nemulţumiţi de faptul că nu o dată sunt obligaţi să aştepte ore în şir autobuzele, iar condiţiile de transport lasă de dorit.

„Am fost sunat de cetăţeni care au rămas în aşteptarea unui autobuz două ore în comuna Văleni. Sesizări cu privire la existenţa unor situaţii nedorite am primit din mai multe localităţi din judeţ”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Senatorul PSD a ajuns la concluzia că instituţiile statului abilitate în acest domeniu nu îşi fac datoria, nu intensifică controalele şi nu îl obligă pe operatorul de transport să intre în normalitate.

„Cer public Consiliului Judeţean Dâmboviţa să îşi exercite atribuţiunile de control şi să dispună măsurile necesare procedurilor de retragere a licenţelor de transport, acolo unde lucrurile nu merg cum trebuie. Nu putem să neglijăm problemele majore pe care le avem pe acestă direcţie. Sunt oameni care nu pot ajunge la serviciu, îşi pot pierde locul de muncă, elevi, studenţi care nu ajung la cursuri. Oameni care au diverse probleme de rezolvat. Nu circulă nimeni de drag cu autobuzul”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Liderul PSD solicită, de asemenea, Autorităţii Rutiere Române, Poliţiei Dâmboviţa şi Inspectoratului de Stat cu atribuţiuni în domeniul transportului de călători să intervină în această problemă şi să efectueze verificări corespunzătoare. A mai precizat Adrian Ţuţuianu că se va adresa cu interpelări pe acest caz chiar şi ministrului Transporturilor.

Adaugă un Comentariu

*