Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Problemele curente din mănăstiri, la masa discuţiilor

DÂMBOVIŢA: Problemele curente din mănăstiri, la masa discuţiilor 

sinaxa

Joi, 20 martie 2014, s-a desfăşurat Sinaxa stareţilor şi a stareţelor din Arhiepiscopia Târgoviştei, pe ordinea de zi aflându-se probleme curente ale celor 12 comunităţi monahale: duhovniceşti, administrative, cultural-educaţionale şi economic-gospodăreşti.
În cadrul discuţiilor au fost prezentate şi modalităţile în care au fost rezolvate acestea, în mod specific, de una sau alta din comunităţile monahale.

„S-a accentuat nevoia educaţiei permanente, a perfecţionării, a respectării rigorii legislaţiei canonice cu privire la viaţa monahală, dar şi modalităţi de aprofundare a spiritualităţii ortodoxe şi a studiului teologic, precum şi mijloace de promovare a bunei orânduieli administrativ-gospodăreşti în viaţa obştilor monahale”, se precizează într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

De asemenea, au fost prezentate hotărârile recente ale Sfântului Sinod cu privire la monahism şi modalităţile concrete de ducere la îndeplinire şi respectare a lor. S-a subliniat şi necesitatea intensificării legăturilor duhovniceşti şi misionare dintre mânăstire şi parohie, pentru a oferi o puternică mărturie misionară, iar bucuria Evangheliei lui Hristos să poată susţine viaţa de credinţă a creştinilor, prin efortul susţinut al celor două entităţi ecleziale.

 

Adaugă un Comentariu

*