Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 20, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Amnistie şi nu prea! Fermierii s-au plâns ministrului Agriculturii că finanţiştii le pun probleme

DÂMBOVIŢA: Amnistie şi nu prea! Fermierii s-au plâns ministrului Agriculturii că finanţiştii le pun probleme 

daniel constantin voinesti2

Ministrul Agriculturii – Daniel Constantin s-a întâlnit la Voineşti cu producătorii de pe Valea Dâmboviţei şi din zona de nord a judeţului. Discuţiile au pornit de la „raportul” ministrului cu privire la stadiul de îndeplinire a promisiunilor ce le-a făcut truditorilor pământului în urmă cu un an. I s-a cerut atunci să găsească o soluţie astfel încât agricultorii cărora le-au fost calamitate culturile să nu mai plătească impozitul pe norma de venit. Nu s-a putut imediat, însă în vară a intrat în vigoare Legea amnistiei fiscale, potrivit căreia fermierii care au plătit banii către stat, aferent anului 2013, urmează să îi recupereze de la Finanţe sau să-i lase în contul impozitului pentru anul în curs. Mai mult decât atât, aceştia vor beneficia şi de despăgubiri pentru culturile calamitate. Sumele diferă în funcţie de tipul de cultură, iar cererile ar trebui depuse până cel târziu în data de 21 noiembrie 2014.

În teoria ministrului Daniel Constantin lucrurile sunt foarte clare şi în favoarea fermierilor, numai că, aşa cum s-au plâns agricultorii de pe Valea Dâmboviţei, situaţia este cu totul alta la Finanţele Publice. Oamenii i-au spus ministrului că ei nu au putut beneficia de Legea amnistiei fiscale. Cei de la Finanţe Dâmboviţa le-ar fi comunicat, după ce au făcut cererile, că nu au baza legală să procedeze la restituirea sumelor plătite drept impozit pe norma de venit pentru o producţie calamitată. Daniel Constantin le-a recomandat să se adreseze Consiliului Judeţean şi Prefecturii, care au puterea să verifice din ce cauză au apărut aceste probleme, atâta timp cât Ordonanţa 40/2014 – articolul 4 este foarte clară.

Imediat, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu le-a cerut oamenilor să-i fie transmis un tabel nominal cu agricultorii care au fost refuzaţi de finanţişti şi se va ocupa de acest caz.

De la ora 14:00, ministrul Daniel Constantin şi echipa de subsecretari de stat cu care a venit – George Turtoi, Dabiel Botănoiu, Cătălin Olteanu – se va întâlni la Titu cu producătorii agricoli din zona de sud a judeţului. La discuţii, ca şi la Voineşti, va participa şi europarlamentarul Laurenţiu Rebega.

daniel constantin voinesti 3

Adaugă un Comentariu

*