Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 21, 2023
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Produsele şi meşteşugurile tradiţionale, promovate de GAL-uri în târgul de la Voineşti

DÂMBOVIŢA: Produsele şi meşteşugurile tradiţionale, promovate de GAL-uri în târgul de la Voineşti 

targ GAL 5

Astăzi, la Voineşti, cu ocazia tradiţionalului târg săptămânal, Grupurile de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei” şi „Bucegi-Leaota” au organizat o expoziţie cu vânzare având ca principal scop promovarea turismului şi a produselor tradiţionale. Spaţiile de expunere au fost ocupate încă de la primele ore ale dimineţii de meşteri, artişti populari, reprezentanţi ai unor pensiuni turistice, pomicultori, apicultori şi crescători de animale din localităţile situate de-a lungul bazinelor superioare a râurilor Ialomiţa şi Dâmboviţa.

Au fost etalate fructe de sezon, cireşe de diferite soiuri, vişine, siropuri şi sucuri din fructe, sută la sută naturale, legume, miere de albine. Artistul plastic Vasile Neguş a venit tocmai de la Petroşiţa pentru a expune icoane pictate pe piatră şi alte minuni zămislite prin talentul şi pasiunea sa pentru artă şi frumos. De la Vulcana Pandele a venit un meşter răchitar. Aglomeraţie mare în pavilionul organizat de cele două GAL-uri. Oamenii au făcut coadă la produsele lactate şi mezelurile etalate. Alţi se informau cu privire la tehnici de lucru, reţete, proiecte europene.

„Este un eveniment important pentru producători, pentru toţi cei care facem parte din GAL-uri. Arătăm oamenilor, într-un cadru organizat, că se poate, îi îndemnăm să pornească o afacere pe fonduri europene, să cultive tradiţiile noastre. Vom avea nevoie de cât mai multe astfel de expoziţii de promovare, forţa exemplului fiind colosală”, ne-a declarat Gabriel Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti.

targ GAL 1 targ GAL 2 targ GAL 3 targ GAL 4 targ GAL 6 targ GAL 7 targ GAL 8

Adaugă un Comentariu

*