Știri, Muntenia-Sud, România|joi, august 6, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Proiecte de anvergură pentru modernizarea comunei Corbii Mari!

DÂMBOVIŢA: Proiecte de anvergură pentru modernizarea comunei Corbii Mari! 

Ionuţ Bănică - primar comuna Corbii Mari

Ionuţ Bănică, primarul comunei Corbii Mari, la un an de la preluarea mandatului, are motive de satisfacţie. În acest moment, se lucrează din plin pentru reabilitarea şi modernizarea a două unităţi de învăţământ în satele Petreşti şi Grozveşti. Edilul doreşte să fie date în folosinţă la începutul acestui an şcolar, chiar dacă mai sunt de rezolvat mici probleme legate de dotarea cu mobilier. Investiţiile au fost derulate cu fonduri de la Banca Mondială.

„La Şcoala cu clasele I – IV de la Grozăveşti, o să demarăm noul an şcolar cu mobilier vechi, până când îl vom primi pe cel nou. Avem promisiunea reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar că, în maximum două-trei acest neajuns va fi rezolvat”, ne-a precizat primarul Ionuţ Bănică.

Lucrările efectuate cu partea de cofinanţare asigurată de la bugetul local, respectiv dotarea cu centrală termică, panou solar, gardul împrejmuitor şi alei pietonale, vor fi încheiate luna aceasta. În comună, există şi alte instituţii de învăţământ care se găsesc în proces de reabilitate, fondurile diind asigurate prin Programul naţional de Dezvoltare Locală.

„Lucrăm intens la grădiniţa şi şcoala din Satul Nou, la grădiniţele unu şi doi de la Ungureni şi la cea din Grozăveşti. O să am o discuţie cu constructorii, să intensifice activitatea, să încercăm să le finalizăm măcar pe interior, fiindcă ne dorim ca începutul de an şcolar să ne prindă în instituţii de învăţământ noi, modernizate”, explică primarul.

De asemenea, în câteva zile, va fi finalizat un teren de sport în satul de centru – Corbii Mari, la fel şi în Petreşti. Primăria, are depuse proiecte la Grupul de Acţiune Locală Titu pentru realizarea a două miniterenuri de sport, cu gazon sintetic, în Ungureni şi Bărăceni, cel din urmă fiind inclus într-un parc public. Cavalcada proiectelor pe care edilul Ionuţ Bănică le vrea musai materializate în comuna Corbii Mari continuă la Compania Naţională de Investiţii.

„Aici suntem incluşi pe lista de sinteză cu realizarea sălii de sport din satul Corbii Mari şi a unui Cămin Cultural în Ungureni. Îi mulţumesc doamnei deputat PSD Oana Vlăducă şi domnului preşedinte PSD Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu, care m-au susţinut şi sprijinit în toate demersurile întreprinse pentru aceste două proiecte”.

asfaltare corbii mari 1Ionuţ Bănică spune că, tot prin intermediul celor doi lideri social-democraţi, a reuşit să atragă atenţia Guvernului României asupra necesităţii reabilitării DN 61, Găeşti-Ghimpaţi-Giurgiu, astfel că au fost demarate lucrările de asfaltare pe această cale rutieră importantă pe care, spune primarul de la Corbii Mari, nu s-a mai turnat asfalt de 43 de ani, iar circulaţia se desfăşura cu dificultate!

„Avem 7 km de covor asfaltic pe porţiunea de 9 km din DN 61 care străbate teritoriul comunei noastre. Mai avem nevoie de lucrări pe 2 km de tronson şi întreg traseul de pe raza localităţii noastre este gata”, afirmă Ionuţ Bănică.

Câteva proiecte importante au fost selectate pentru finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Este vorba de construirea unui centru medical la Corbii Mari, o investiţie care se ridică la 3 milioane de lei ce cuprinde două cabinete medicale, o sală de prevelare probe şi una de analize. De asemenea, tot prin PNDL, se vor asfalta 9 km de drumuri în Corbii Mari. Proiectul se ridică la 9 milioane de lei şi cuprinde şi realizarea podeţelor de intrare în gospodării. Fiind conştient că nu trebuie ratată nicio oportunitate de dezvoltare a localităţii, edilul Ionuţ Bănică are proiecte şi pe AFIR.

„Avem finanţare pentru reţea de canalizare în satul Corbii Mari. S-a finalizat procedura de achiziţie, urmează să declarăm câştigătorul. Sper ca, la sfârşitul lunii septembrie-începutul lunii octombrie, să demarăm lucrările. Tot pe AFIR mai dorim asfaltarea în Corbii Mari a 6,5 km de drumuri. Am reuşit să finalizăm achiziţia publică pentru proiectul tehnic, urmează să semnez contractul de finanţare şi scoaterea la licitaţie a lucrărilor”, precizează primarul de la Corbii Mari.

Adaugă un Comentariu

*