Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Proiectul „365 – Un an de poezie cu Victor Mihalache”, sărbătorit alături de oamenii de spirit

DÂMBOVIŢA: Proiectul „365 – Un an de poezie cu Victor Mihalache”, sărbătorit alături de oamenii de spirit 

carte victor mihalache

Scriitorul şi gazetarul Victor Mihalache ne-a servit, în fiecare zi a anului 2014, o doză de poezie, o linguriţă de artă uşor de „digerat” la pachet cu chestiunile cotidiene pe care le oferă Facebook-ul. Prin proiectul „365 – Un an de poezie cu Victor Mihalache”, dâmboviţeanul şi-a dorit, după cum ne-a mărturisit, să ne determine să înţelegem că trebuie să fim mereu în pas cu timpul şi vremurile.

„Mi-am luat propria provocare în serios şi am scris, zi de zi, indiferent dacă aveam sau nu inspiraţie, chef sau stare. Sper că Dumnezeu mi-a dat atâta inspiraţie cât să placă cititorului anul meu poetic”, ne-a spus Victor Mihalache.

În luna ianuarie a acestui an, a fost lansat la Târgovişte volumul „365 – Un an de poezie cu Victor Mihalache”, o carte la fel de inedită ca şi proiectul în sine. De altfel, autorul mai are la activ şi alte acţiuni unicat: Festivalul de Poezie prin SMS; Golgota Poeziei la Mănăstirea Gorgota; Festivalul Primarilor Artişti; Nopţi de Poezie la Mănăstirea Viforâta; Festivalul Florilor de Câmp etc.

Vineri – 20 martie, de la ora 17:00, Victor Mihalache ne invită la Biblioteca Judeâeană „Ion Heliade Rădulescu”, să ne bucurăm de vers şi de refrene muzicale alături de scriitori dâmboviţeni, oameni de spirit şi componenţii „Clubului Victorioşilor”. Acţiunea marchează finalizarea proiectului „365 – Un an de poezie cu Victor Mihalache” şi două sărbători mondiale: Ziua Fericirii – 20 martie şi Ziua Poeziei – 21 martie. De asemenea, cu această ocazie, va fi lansat concursul de creaţie şi interpretare de poezie patriotică „România suntem noi!”, organizat de Primăria şi Consiliul Local Aninoasa.

Adaugă un Comentariu

*