Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Proiectul „Un an de poezie cu Victor Mihalache” a ajuns la jumătatea drumului

DÂMBOVIŢA: Proiectul „Un an de poezie cu Victor Mihalache” a ajuns la jumătatea drumului 

victor mihalache

Pe 1 ianuarie 2014, scriitorul și art-managerul Victor Mihalache a demarat un proiect inedit și ambițios: acela de a scrie în fiecare zi, tot anul, câte un poem, pe care să îl publice pe pagina sa de Facebook.

„Mulți au fost mirați ori s-au îndoit de posibilitatea de a duce la bun sfârșit acest proiect. Se gândeau la inspirație, la temele de abordat, la faptul că, ai sau nu ai chef, trebuie să scrii. Până în acest moment, Dumnezeu mi-a dat sănătate și inspirație și am scris 181 de poeme. Am scris la mine acasă, la Vulcana Pandele, în Târgoviște, dar și în multe alte locuri din țară și din Serbia”, declară Victor Mihalache.

Pe 1 iulie, proiectul intitulat ”365 – Un an de poezie cu Victor Mihalache” ajunge exact la mijlocul drumului. Este publicată poezia cu numărul 182, pentru că ne aflăm la jumătatea anului 2014.

”Mi-am făcut mulți prieteni noi prin intermediul acestui adevărat maraton poetic. Sunt oameni care citesc zilnic creațiile mele și le apreciază. Am primit invitații la mai multe evenimente și sunt nominalizat pentru «Poezia Lunii» la postul Cluj.AM”, spune Victor Mihalache.

În luna ianuarie a anului 2015 va apărea o carte care va reuni toate cele 365 de poezii scrise în 2014, volum pe care Victor Mihalache vrea să îl dăruiască în primul rând celor care îi citesc acum poemele pe pagina lui de Facebook. Vă oferimm pentru exemplificare, poemul cu numărul 181…

Ne spunem vorbe…

Ne spunem vorbe, ne hrănim cu vise,
Un pod e viața noastră dezlânată,
Ne ducem hergheliile ucise
Cu fluturi, într-o crâşmă deocheată

Şi stăm acolo, exersând tăcerea,
Rupând pe rând petalele de maci
Şi încălzind cumva, la sân, durerea
Şi înjurând în gând de sfinți şi draci!!!…

Adaugă un Comentariu

*