Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, decembrie 7, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Promovare amplă a monumentelor din Târgovişte, realizată de Primărie

DÂMBOVIŢA: Promovare amplă a monumentelor din Târgovişte, realizată de Primărie 

proiect biserici targoviste 3

Municipalitatea târgovişteană a iniţiat, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale, un proiect de anvergură, finanţat din fonduri europene nerambursabile, privind „Promovarea turistică a bisericilor de la sfârşitul de veac XIX şi începutul secolului XX din Târgovişte”.

Astăzi, a fost deschisă la Centrul de Conferinţe al Universităţii Valahia o expoziţie de planşe şi fotografie având ca tematică aşezămintele de cult de pe teritoriul Târgoviştei. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 24 – 30 noiembrie.

„Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect benefic pentru promovarea bisericilor monumente istorice din municipiul nostru. Sperăm să aducem turişti la Târgovişte. Pliantele, cataloagele şi albumele foto care au fost editate vor ajunge la iubitorii de istorie, le vom prezenta la târgurile de turism”, a spus primarul interimar Ciprian Prisăcaru.

Practic, sunt aduse în faţa publicului iubitor de istorie, imagini şi informaţii mai puţin cunoscute despre cele şase monumente, respectiv: Biserica Lemnului, Biserica Izvorul Tămăduirii, Biserica Catolică Sfântul Francisc din Assisi, Biserica Sfântul Nifon, Biserica Sfinţii Împăraţi, Biserica Cuvioasa Paraschiva şi Sinagoga.

proiect biserici targoviste 2

La conferinţa de presă organizată cu această ocazie au vorbit despre importanţa proiectului managerul de proiect Elena Panaitescu, primarul interimar Ciprian Prisăcaru, viceprimarul Cristian Stan, directorul Constantin Bălaşa şi Ovidiu Cîrstina – directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească.

„Aceste biserici au o caracteristică aparte, şi anume, sunt aşezăminte ctitorite de târgoveţi, de meşteşugari, fiind vorba de o manifestare a credinţei şi a bunăstării”, a adăugat viceprimarul Cristian Stan.

proiect biserici targoviste 1

Adaugă un Comentariu

*