Știri, Muntenia-Sud, România|luni, decembrie 17, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Promovare video… şchiopătată pentru Peştera Ialomiţei din Bucegi

DÂMBOVIŢA: Promovare video… şchiopătată pentru Peştera Ialomiţei din Bucegi 

pestera ialomitei 1

Concluzia trasă, astăzi, la închiderea proiectului privind „Reabilitarea şi modernizarea infrastrucurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al Peşterii Ialomiţei din Masivul Bucegi, judeţul Dâmboviţa”, a fost că s-a realizat un lucru bun, absolut necesar pentru deschiderea turistică a zonei montane dâmboviţene lăsată de prea mult timp într-un con de umbră, însă mai sunt multe de făcut până va fi cu adevărat bine. În primul rând, după cum a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Marin Antonescu, trebuie puse la punct căile de acces spre munte şi dezvoltată baza hotelieră.

La eveniment a fost prezent şi Iulian Furcoiu, reprezentantul societăţii care s-a ocupat de lucrările de amenajare a Peşterii Ialomiţei. Nu a lipsit nici Dumitru Horia Iurcu, directorul Parcului Natural Bucegi, care mi-a lăsat impresia că îl deranjează afluxul de turişti, nu totdeauna educaţi în spiritul protejării naturii, dar cărora nici nu li se asigură condiţii pentru a o respecta. A mai luat cuvântul primarul comunei Moroieni, Laurenţiu Mihai Moraru, pe al cărui teritoriu administrativ vast se află zona Padina-Bucegi şi care a spus că este nevoie în munte de un punct sanitar, pompieri şi alte utilităţi ce ţin de siguranţa cetăţeanului turist. Alte idei la edil, lipsă.

80.000 de lei pentru patru filme de prezentare

La final, cei prezenţi au fost invitaţi să vizioneze o variantă prescurtată a filmului de prezentare a Peşterii Ialomiţei, documentar care face parte din cele patru prevăzute în proiect, pentru care administraţia judeţeană a plătit circa 80.000 de lei şi care nu au fost realizate tocmai perfect. Le-am găsit o sumedenie de hibe, de la imagini prost filmate, la montaj neglijent şi lectură prea grăbită, fără a le prezenta însă în detaliu acum. Mai este timp! Cum spunea un coleg de breaslă, nu contează cum a fost realizat, ci de către cine! În cazul de faţă, se pare firma fiului deputatului de Argeş Cătălin Rădulescu.

Totuşi, ca să înţeleagă onor conducătorii judeţului Dâmboviţa la ce ne referim când vorbim despre hibe, fiindcă suntem siguri că se vor supăra în legătură cu afirmaţiile noastre, prezentăm mai jos un film de promovare a Braşovului, pentru care autorităţile nu au plătit niciun leu, fiind realizat de un locuitor pasionat. Este un film care are şi forma, şi imaginea, şi textul, şi lectura, şi montajul, dar mai ales şi dimensiunea care trebuie, pentru că, nu-i aşa, câţi dintre noi avem timpul necesar să ne uităm la un documentar de 25 de minute care nu spune mare lucru. Nu preferăm cu toţii să aflăm cât mai multe informaţii într-un timp cât mai scurt?

VIDEO – Film de promovare Braşov

Cele patru documentare realizate în cadrul proiectului cu fonduri europene pentru reabilitarea şi punerea în valoare a Peşterii Ialomiţei din Bucegi le găsiţi AICI.

Potrivit vicepreşedintelui CJD Marin Antonescu, de la inaugurare până acum, adică puţin peste o lună de zile, Peştera Ialomiţei a fost vizitată de 53.000 de turişti. Preţul unui bilet de intrare este 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Adaugă un Comentariu

*