Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Protest la Penitenciarul Găeşti! Angajaţii îşi cer drepturile stabilite prin lege

DÂMBOVIŢA: Protest la Penitenciarul Găeşti! Angajaţii îşi cer drepturile stabilite prin lege 

Penitenciarul-Gaesti

Joi – 13 octombrie 2016, lucrătorii din cadrul Penitenciarului Găeşti, membri ai Sindicatului National al Lucratorilor de Penitenciare, vor protesta timp de două ore, între 10:00 şi 12:00, în faţa instituţiei. Astfel de mitinguri se desfăşoară în toată ţara, începând cu data de 26 septembrie, şi vor continua până când Guvernul României, Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor vor înţelege să aplice legislaţia în vigoare şi să trateze personalul din penitenciare similar cu angajaţii tuturor instituţiilor publice din sistemul de apărare naţională.

„Principalele motive ale protestului sunt neaplicarea de catre guvernanti a O.U.G. nr. 20/2016 pentru personalul din penintenciare precum si deficitul de personal din sistemul penitenciar, fapt care conduce la efectuarea de munca suplimentara neplatita si nerecuperata in termenul legal. De asemenea, sunt invocate lipsa dialogului social cu factorii decidenti si conditiile de munca improprii desfasurarii in bune conditii a misiunilor si sarcinilor de serviciu”, spune Dan Vlădescu – preşedintele Filialei S.N.L.P. Penitenciar Găeşti.

Adaugă un Comentariu

*