Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Protest spontan la Mondotrans! Angajaţii nu şi-au primit salariile de luni de zile!

DÂMBOVIŢA: Protest spontan la Mondotrans! Angajaţii nu şi-au primit salariile de luni de zile! 

protest mondotrans 1

Angajaţii Mondotrans, societate de transport călători, au declanşat astăzi un protest spontan. Oamenii susţin că, de luni de zile, nu le-au fost plătite salariile, iar starea de incertitudine persită. Spun şoferii că autobuzele dispar unul câte unul, fiind mutate la Sibiu sau vândute, şi s-a renunţat la licenţele de transport pe diferite trasee. Salariaţii ne-au declarat că nu mai pot suporta actuala situaţie. Oamenii vor să-şi primească lefurile restante şi apoi fiecare cu Dumnezeu.

protest mondotrans 3

Partea proastă este că angajaţii de la Mondotrans nu sunt afiliaţi la nicio structură sindicală, drept pentru care le-a fost mai greu să-şi apere drepturile. Spun ei că nu le-a permis patronatul. Astăzi, de dimineaţă, o delegaţie a protestatarilor s-a deplasat la ITM, Consiliul Judeţean la şi Prefectura Dâmboviţa pentru a-şi face cunoscute păpsurile. Angajaţii speră într-o intervenţie a instituţiilor statului pentru detensionarea situaţiei.

protest mondotrans 2

Mondotrans a fost cumpărată de grupul ATLASSIB, patronat de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea. La începutul anului 2017, magnatul din Sibiu a fost condamnat definitiv de o instanţă de la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare în dosarul ASF-Carpatica.

Adaugă un Comentariu

*