Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Protest spontan la Mondotrans pentru neplata salariilor. Urmează greva!

DÂMBOVIŢA: Protest spontan la Mondotrans pentru neplata salariilor. Urmează greva! 

greva mondotrans 2

Protest spontan, astăzi, în curtea societăţii de transport călători Mondotrans SA Târgovişte. Peste 40 de angajaţi, majoritatea şoferi de autobuz şi câţiva mecanici, au încetat lucrul. Motivul – oamenii susţin că sunt sfidaţi de conducerea unităţii care nu le-a mai plătit salariile de luni de zile.

„Avem şi noi familii, facturi de plătit, din ce să trăim. Ne vrem doar salariile restante, apoi, dacă vor, să ne dea afară, aşa cum ne-au ameninţat”, ne-a declarat Cornel Drăghici.

Ba mai mult, spun conducătorii auto de la Mondotrans, că s-au trezit cu notificări de imputare a combustibilului consumat în curse pe care zic ei le-au efectuat legal. Şoferii ne-au declarat că ce li s-a întâmplat este un abuz grosolan, ei considerându-se nevinovaţi, neştiind despre ce motorină este vorba să plătească.

Aurel Comănescu este unul dintre muncitorii care a fost notificat şi obligat ca în termen de 5 zile să se prezinte la casieria societăţii pentru a plăti paguba adusă unităţii, respectiv contravaloarea a 76 litri de motorină în valoare de aproape 500 de lei. Alţii, din câte am aflat, trebuie să achite şi sume de 100 de milioane de lei vechi.

greva mondotrans 1

Grav este faptul că angajaţii de la compania de transport dâmboviţeană nu fac parte din nicio organizaţie sindicală, aşa că trebuie să lupte singuri pentru drepturile lor.

Pentru ziua de miercuri, oamenii au anunţat declanşarea unei greve. Conducerea societăţii i-a atenţionat că dacă declanşează acest tip de conflict vor fi acţionaţi în judecată.

„Acum, în ultima şedinţă pe care am avut-o cu conducerea, au început să ne zică că ne vor face dosare penale, că suntem instigatori”, ne-a mărturisit Constantin Antofie.

Angajaţii au cerut sprijinul ITM şi cel al Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru deblocarea salariilor şi rezolvarea situaţiei cu pagubele care le-au fost puse în cârcă şi de care nu se simt vinovaţi.

Conducerea Mondotrans a refuzat să vină cu un punct de vedere vizavi de acest protest spontan declanşat de şoferi. Ne-a trimis vorbă, la poartă, că nu este nimic de comentat.

Adaugă un Comentariu

*