Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Protest spontan la Spitalul Găeşti! Asistentele vorbesc despre umilinţe şi salarii… pe sub mână

DÂMBOVIŢA: Protest spontan la Spitalul Găeşti! Asistentele vorbesc despre umilinţe şi salarii… pe sub mână 

Foto: cronica de Găeşti

Asistentele de la aproape toate secţiile Spitalului Găeşti au ieşit în curtea instituţiei să-şi ceară drepturile, să pretindă respect şi să acuze conducerea de jigniri repetate, umilinţe şi de tratament preferenţial. Sătule de sărăcie şi scârbite de nedreptăţi, asistentele nu au mai ţinut cont nici de ameninţări, nici de teamă şi au întrerupt lucrul pentru mai mult de o oră, protestând spontan, scrie Cronica de Găeşti. Femeile susţin că au salarii de 1.000 de lei, după 30 – 40 de ani de muncă, dar mult mai deranjante sunt jignirile pe care le primesc în fiecare zi de la directoarea Spitalului, Elena Olaru, dar şi de favorizarea unora în defavoarea altora.

„Suntem jigniţi şi umiliţi în fiecare zi, la muncă, de către conducere. Nu se ţine cont de merite, de munca noastră. S-au făcut angajări pe bandă rulantă, mai ales la TESA. Nu ne dau bonurile de masă, nu ne dau sporurile. Nimeni nu dialoghează cu noi. Am fost ameninţaţi că cine iese în curte are cartea de muncă desfăcută. Ne face proaste, scârbe. Se foloseşte întotdeauna un limbaj suburban. Profesorii şi-au primit cei 25% înapoi, sănătatea, nu”, au acuzat protestatarele.

Dacă iniţial conducerea a sfidat acţiunea personalului medical, după câteva zeci de minute a hotărât să coboare, pentru a spune că nu sunt bani, din cauză de acreditare.

„Au primit bonuri în fiecare lună şi înainte ei nu primiseră bonuri şi nu a făcut nimeni scandal. Sunt şi uimită acum. Nu s-a primit o lună de zile, în ianuarie, că nu s-a putut şi acu’, în luna asta, că nu avem bani pentru bonuri, că suntem şi cu acreditarea şi se cheltuie o grămadă de bani. Ştie toată lumea că a trebuit să cumpărăm diverse ca să putem să facem faţă procesului de acreditare. (…) Nu le vorbesc urât şi nici nu jignesc. Eu consider că am făcut destule, de când am venit, pentru spital. Eu bănuiesc că în spatele acestui scandal stă altcineva”, a spus directoarea Olaru.

Liliana Rusu, lider de sindicat, a acuzat că unele salarii au fost mărite „pe sub mână”, prin şedinţele Consiliului de Administraţie.

„Conducerea care, iată, nu coboară spune că nu sunt bani. Nu am nicio putere. Nu pot eu, sindicatul, să măresc salariile, nu eu fac legi. La ultimele Consilii de Administraţie nu am fost invitată. Eu am aflat că s-au mărit salarii preferenţial şi la asistente, la anumite persoane, în afară de medicii specialişti, pentru care a fost oficială mărirea. Am aflat când am mers în Consiliul de Administraţie, fără să fiu invitată, să pun problema salariilor colegilor mei”, spune lidera de sindicat.

 

Adaugă un Comentariu

*