Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: PSD a câştigat primari PDL şi a pierdut majoritatea în Consiliul Judeţean

DÂMBOVIŢA: PSD a câştigat primari PDL şi a pierdut majoritatea în Consiliul Judeţean 

consiliul judetean dambovita

Şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa de astăzi – 30 septembrie 2014 s-a desfăşurat sub semnul dreptei, care a reuşit în sfârşit să se unească şi în realitate, nu doar pe hârtie, şi să formeze majoritatea. Prin urmare, consilierii Alianţei Creştin Liberale au impus, ca reprezentanţi ai Consiliului Judeţean în Adunarea Generală şi în Consiliul de Administraţie al SC Lucrări Drumuri şi Poduri (societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean), dar şi în Consiliul de Administraţie al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, doi oameni de dreapta: Aurelian Popa (PDL) – fost prefect al judeţului şi Lavinia Ionescu (PNL) – fost manager al Spitalului Judeţean Dâmboviţa.

Totuşi, nici stânga politică din forul judeţean legislativ nu a fost prejudiciată la acest capitol, întrucât a fost delegat ca reprezentant al asiguraţilor în Adunarea Reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate un om propus de PSD, prin vocea vicepreşedintelui CJD Ioan Marinescu: Laura Tudose – funcţionar public în cadrul Direcţiei de Finanţe.

Noua majoritate din Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost posibilă cu ajutorul independenţilor proveniţi din PSD. Social-democraţii au pierdut doi consilieri judeţeni, ca urmare a aplicării ordonanţei privind migraţia politică.

„Majoritatea ACL din Consiliul Județean Dâmbovița a impus la 15% din salariul directorului cuantumul remunerației pentru membrii Adunării Generale a Acționarilor și ai Consiliilor de Administrație de la SC Carpatmontana Serv. SA, SC LDP SA, SC Parc Industrial Priboiu SA și SC Moreni Parc Industrial SA. Propunerea PSD, de acordare a indemnizației de 25% din salariul directorului, a fost respinsă la vot, în plen”, şi-au anunţat victoria ACL-iştii, cu referire la alt proiect înscris pe ordinea de zi şi care a fost tranşat aşa cum a dorit dreapta. 

Adaugă un Comentariu

*