Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: PSD-iştii vor 50% în alegerile europarlamentare, sondajele le dau 40,4% din voturi

DÂMBOVIŢA: PSD-iştii vor 50% în alegerile europarlamentare, sondajele le dau 40,4% din voturi 

cristi stan 1

Săptămâna viitoare se va consuma prima întâlnire de lucru dintre organizaţiile Târgovişte ale PSD, UNPR şi PC, partide care merg în alianţă în alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc pe 25 mai 2014.

„Vom elabora un program specific de campanie, din care nu vor lipsi întâlnirile zilnice cu alegătorii şi o coordonare clară a celor trei partide pentru perioada de campanie şi pentru ziua votului. Sper să facem din această alianţă o structură politică şi electorală care să ne asigure succesul în alegerile europarlamentare şi, de ce nu, în toamnă, la prezidenţiale. Săptămâna viitoare vom avea prima întâlnire la nivelul oraşului Târgovişte pentru maximizarea rezultatului electoral. Sperăm să reuşim să obţinem scorul trasat – 50% – şi în această structură, după ce l-am obţinut cu USL”, a declarat astăzi Cristian Stan, preşedintele PSD Târgovişte.

În ceea ce priveşte campania electorală, liderul social-democraţilor târgovişteni a mărturisit că se aşteaptă la atacuri din partea celorlalţi competitori electorali, chiar dacă lupta ar trebui să se ducă pe marginea unor teme europene. PSD-iştii sunt însă pregătiţi să suporte orice, mai ales că sondajele le sunt cu totul favorabile.

Mircea Geoană, cel mai potrivit europarlamentar

Conform ultimului sondaj, realizat la comanda ziarului Adevărul, alianţa PSD-UNPR-PC ar obţine 40,4% din voturi. Pe locul II se situează PNL, cu 17,6%. Următoarele două poziţii sunt ocupate de PDL – 13,7% şi PMP – 9,1%.

Conform aceluiaşi sondaj, prezenţa la vot ar fi de 33,3%. Alţi 28,1% dintre români au declarat că probabil vor merge la vot, pentru ca 7,6 să spună că probabil nu vor vota şi 9,5 să se exprime clar că nu vor merge la vot.

Sondajul a mai reliefat că românii îl consideră cel mai potrivit să fie europarlamentar pe Mircea Geoană – 23,9%. Fostul preşedinte PSD este secondat de Titus Corlăţean – 11,5% şi Monica Macovei – 9,3%.

Adaugă un Comentariu

*