Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 22, 2018
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: PSD pierde majoritatea în Consiliul Judeţean! Teodor Vasiliu vrea să plece

DÂMBOVIŢA: PSD pierde majoritatea în Consiliul Judeţean! Teodor Vasiliu vrea să plece 

consiliul judetean

PSD Dâmboviţa câştigă majorităţi în consiliile locale din mai multe localităţi, odată cu migraţia aleşilor, dar pierde supremaţia în forul legislativ judeţean! După ce Mihăiţă Moldoveanu şi Marius Lupoiu au anunţat că de acum înainte vor activa ca independenţi, iată că PSD mai pierde un ales. Este vorba despre Teodor Vasiliu, care are proces cu Agenţia Naţională de Integritate, de pe vremea când era consilier local la Târgovişte. ANI susţine că Teodor Vasiliu a încălcat regimul incompatibilităţilor întrucât, în perioada mandatului său de ales local, firma familiei sale a prestat servicii de publicitate către instituţii subordonate Consiliului Local Târgovişte (26 de facturi de achiziţii directe, în cuantum de 42.139 lei). Procesul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care urmează să se pronunţe în scurt timp.

Teodor Vasiliu a dorit, zilele trecute, să-şi înainteze demisia, însă momentan a răspuns solicitării preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa de a aştepta ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să se pronunţe. Potrivit lui Adrian Ţuţuianu situaţia s-ar complica foarte mult la nivelul forului legislativ judeţean, dacă Teodor Vasiliu pleacă.

„La momentul ăsta, dacă vă uitaţi pe listă cine vine, veţi vedea că unul este PSD, unul este PNL, după cum veţi vedea că unii dintre ei au alte funcţii. De exemplu, vine pe listă la un moment dat domnul Bădău, primarul oraşului Pucioasa. Nu cred că va renunţa la Primăria Pucioasa ca să meargă în Consiliul Judeţean. Atunci, s-ar putea să ajungem într-o situaţie mult mai complicată în Consiliul Judeţean decât arată astăzi calculele politice.

L-am rugat pe domnul Vasiliu să mă ajute să continuăm cât poate dumnealui proiectul comun de la Consiliul Judeţean. Dacă se va pronunţa instanţa, evident că nu o să pot eu decide altceva decât ce va stabili Înalta Curte de Casaţie. Eu i-am sugerat să rămână până când Înalta Curte de Casaţie se va pronunţa. Dânsul are argumente care cred eu că sunt cel puţin în parte serioase în susţinerea tezei că nu a încălcat legea incompatibilităţii. I-am spus că ar fi o greşeală să plece mâine, atâta timp cât nu avem o soluţie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Potrivit legislaţiei în vigoare, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese sau al incompatibilităţii constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului ANI.

Adaugă un Comentariu

*