Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: PSD se mişcă greu cu desemnarea candidatului pentru Primăria Târgovişte

DÂMBOVIŢA: PSD se mişcă greu cu desemnarea candidatului pentru Primăria Târgovişte 

cristi stan

Anul 2015, la Târgovişte, va fi unul fierbinte din punct de vedere politico-electoral, dacă este să ţinem cont de faptul că vom avea alegeri pentru ocuparea funcţiei de primar, dar şi alegeri parlamentare parţiale ce vizează desemnarea unui senator în Colegiul Târgovişte-Moreni, post rămas vacant prin arestarea lui Sorin Roşca Stănescu.

Cu toate acestea, PSD nu a hotărât încă cu cine va merge în alegeri, fie pentru primar, fie pentru senat. Aşa după cum a spus Cristian Stan, preşedintele PSD Târgovişte, partidul pe care îl reprezintă va realiza, mai întâi, un sondaj de opinie, astfel încât cel mai bun candidat să fie nominalizat şi punctat de alegători.

Numai că, nici pentru acest test de imagine nu au fost desemnaţi concurenţii. Cristian Stan, care la un moment dat reprezenta o candidatură certă pentru funcţia de primar al Târgoviştei, acum nu se mai arăta aşa de încântat de competiţie. Oricum, ca un oştean credincios, Stan a afirmat că se pune la dispoziţia partidului. Adică dacă i se cere să candideze o va face, dar parcă fără entuziasm, mai ales că alegerile prezidenţiale pierdute au inoculat în trupul PSD o doză de pesimism.

Cristian Stan a mai spus că social-democraţii au pierdut tinerii, care au votat masiv cu dreapta şi cu Klaus Iohannis. Concluzia tânărului lider PSD ar fi că această categorie importantă a electoratului, care de obicei intervine în situaţii limită, când politicul întrece măsura prin aroganţă şi sfidare, cum s-a întâmplat acum, ar trebui recâştigată. Depinde cum. Organizaţia de tineret a PSD nu prea a excelat în activităţi care să capaciteze generaţia sub 30 de ani. PSD, bazat mai mult pe electoratul tradiţional format din pensionari şi populaţia din mediul rural, a fost înfrânt de tineri.

Adaugă un Comentariu

*