Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 16, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: PSD şi-a validat candidaţii pentru Parlament. Vezi câte voturi a obţinut fiecare!

DÂMBOVIŢA: PSD şi-a validat candidaţii pentru Parlament. Vezi câte voturi a obţinut fiecare! 

conferinta-psd-1

În după amiaza zilei de astăzi, s-a consumat Conferinţa Judeţeană a PSD Dâmboviţa. Pe ordinea de zi – validarea candidaţilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat, care vor reprezenta judeţul Dâmboviţa la alegerile din 11 decembrie 2016. Sala Casei de Cultură a Sindicatelor a fost plină de delegaţi veniţi din toate localităţile judeţului, primari, viceprimari, consilierei, preşedinţi de organizaţii. Prezentarea candidaţilor a fost realizată, neinspirat, de o tânără actriţă de la Teatrul Tony Bulandra care a reuşit să creeze o atmosferă de… „O Scrisoare Pierdută”, nu una de plenară de partid.

Au urmat apoi discursurile pretendenţilor la funcţiile de parlamentari. Mai întâi cei înscrişi pentru Camera Deputaţilor. Textele transmise verbal electorilor PSD-dişti nu au ieşit din şabloanele discursului politicianist, amestecat cu maxime culese din clasici şi expresii deja intrate în uzul curent, de genul „vom face, vom drege, noi suntem cei mai”.

Rovana Plumb, dată prima pe lista pentru Cameră, a obţinut 621 de voturi. A avut un discurs bine închegat, dar mai puţin energic, mai puţin mobilizator, aşa cum ne-a obişnuit de fiecare dată. A pornit lent şi a încercat să explodeze spre final, dar nu i-a ieşit. S-a simţit oboseala şi, probabil, şi convulsiile din ultimul timp de pe scena politică românească. Unii spun că nu ar mai fi fost dorită în Dâmboviţa!

Leonardo Badea – 666 de voturi! Ar trebui să fie primul pe listă la Cameră! Discurs uniform. Uşor nemulţumit – deh, nu va mai fi senator, ci doar deputat prin voia partidului – nu a vrut să iasă prea mult în evidenţă şi nici să deranjeze. A insistat pe unele proiecte care trebuie realizate în judeţ, a criticat guvernul tehnocrat şi a încheiat cu un citat din Petre Ţuţea „să nu votaţi conducători care nu-şi iubesc ţara” şi să votăm conducători care îşi iubesc ţara. Greu de ghicit care sunt aceştia!

conferinta-psd-4Claudia Gilia, un politician adevărat care, conform votului – 598, ar prinde un loc eligibil, dar care nu era în cărţi, a vorbit pe placul sălii, cu nerv, verb şi intonaţie. În cele expuse, şi-a arătat consideraţia faţă de organizaţie, faţă de partid şi, pe alocuri, a vrut să atingă. A înfierat neprofesionalismul, carierismul cu orice preţ, lipsa de responsabilitate.

„Un parlament slab va fi mereu un parlament manevrabil”, a spus Claudia Gilia. Am mai reţinut o replică interesantă, care arăta clar o supărare a vicepreşedintei PSD: „Prea mulţi ageamii, prea multe fete şi băieţi de bani gata, prea mulţi ignoranţi au pătat acest parlament. Eu vreu să merg acolo ca un profesionist şi să nu vă fie ruşine vreodată cu numele meu”.

Carmen Holban – 621 de voturi. La egalitate cu Rovana Plumb! Viceprimăriţa municipiului Târgovişte a optat pentru discursul simplu, insistând pe rolul social-democraţiei în societate, făcând referiri la protecţia socială, oameni, persoane dedicate, unitate de genul „toţi pentru unul, unul pentru toţi”. Cu voturile obţinute la validare, are un loc asigurat în Parlament.

Alin Manole, consilier judeţean şi, probabil, viitor vicepreşedinte al Consiliului Judeţean – 409 voturi, a fost neinteresant, muncitoresc, de tipul „noi suntem în toate, doar noi putem”. Probabil ştia că nu are motive să se agite prea mult, nu va fi pe un loc eligibil. A ţinut, neinspirat, să citeze în conferinţă dintr-un editorial publicat în Incomod Media şi să spună că nu avem dreptate când afirmăm că politicienii descind din limuzine şi trăiesc în palate numite vile. S-a simţit atins sau a vrut să-şi gâdile conducătorul. Cât se gândeşte Alin Manole la binele comun, mai vedem. Până acum, nu a excelat! E deranjat de critică. Din câte am auzit, a nimerit pe listă de pe drum.

conferinta-psd-3Dănuţ Gabriel Sandu – 466 de voturi, destule pentru un edil care nu ţinea morţiş să intre în Parlament şi se ştia asta. A fost un test interesant. Discursul lui Gambă a avut teme reale. Primarul de la Voineşti a ieşit cu sintagma „Deputatul de la ţară”, insistând pe faptul că oamenii din mediul rural au nevoie de o reprezentare adevărată, au nevoie de aleşi care să lupte pentru drepturile lor în cel mai înalt for al ţării. Dănuţ Gabriel Sandu a spus că agricultura românească nu este sprijinită îndeajuns de stat, că subvenţiile sunt mici, că viaţa fermierului român este din ce în ce mai complicată.

„Ţăranul român, în ultimii ani, a sărăcit şi, dacă mergem în continuare aşa, va sărăci şi mai mult”. S-a mai referit primarul de la Voineşti la migraţia politică din Parlament. În concepţia sa, acest fenomen, tolerat de demnitari, compromite clasa politică şi provoacă disfuncţionalităţi în legislativ. Curios, cei care se învârt de ani mulţi prin Parlament au tăcut…

Cornel Ştefan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, cu 650 de voturi, ar avea un loc eligibil pe listele pentru Cameră. Asta dacă nu i se face vânt mai în spate! Discursul său a fost clar, concis, calat pe dezvoltarea judeţului, pe proiectele care trebuie derulate în Dâmboviţa, drumuri, staţiune montană etc.

Marian Ţachianu, primarul comunei Braniştea, 454 de voturi. Ca şi Dănuţ Gabriel Sandu, a insistat pe o temă precisă, pe problematică, pe confuziile legislative. Ţachianu a declarat că în România sunt foarte multe legi nedrepte. A vorbit despre salariile mici din administraţie, despre pensiile mici pe care le obţin anumite categorii socio-profesionale.

„În opinia mea, trebuie schimbată legea pensiilor. Vi se pare normal ca un om obişnuit să iasă la pensie cu 1.000 de lei, în timp ce un poliţist iese la pensie cu 5.000 de lei şi la vârsta de 50 de ani? Oare, ce eminenţă cenuşie zace într-o asemenea fiinţă?”, se întreabă Tachianu. Mai vrea primarul de la Braniştea modificarea Legii audio vizualului, să nu mai apară la TV Guţă cu nevestele lui care se bat în direct, să nu mai vedem pe micile ecrane tot felul de interlopi.

Oana Vlăducă, consilier municipal, 534 de voturi, sub Claudia Gilia, dar favorită pentru Parlament, a reuşit să facă faţă presiunii generate de emoţie. Discursul său a fost unul tip, de cabinet, ordonat, neieşind din tiparele activistului de partid.

Au urmat candidaţii prentru Senatul României. Luiza Greaca, de la Morteni, 546 de voturi. Curios de mult! A lăudat conducerea, pe Ţuţuianu, pe Corlăţeanu, ba chiar şi pe Alexandru Oprea, pe care l-a numit bun strateg şi organizator.

Alexandru Oprea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, 618 voturi. Discurs de combatant politic, dur la adresa adversarilor, critic. S-a văzut că nu este interesat de Senat, adresându-se celor prezenţi doar în calitate de viitor preşedinte al Consiliului Judeţean.

Titus Corlăţeanu, 674 de voturi. Asta a fost voia partidului şi s-a îndeplinit!Demnitarul PSD nu prea se simţea în largul său la Târgovişte, părea stingher, străin, neacceptat, timid, impus, paraşutat. Discurs uniform, aproape stins.

conferinta-psd-2

Ultimul la cuvânt – Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, 768 de voturi. Discurs său, unul de campanie electorală.

Ordinea pe listele de candidaţi nu va fi stabilită de numărul de voturi obţinute în conferinţă. Cei care vor avea ultimul cuvânt sunt Dragnea şi Ţuţuianu.

I-am remarcat pe scenă, undeva mai în spate, pe senatorul Valentin Calcan şi pe deputatul Ionuţ Săvoiu.

Adaugă un Comentariu

*