Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Rămâne municipiul Târgovişte fără centură? Firma constructoare are conturile blocate!

DÂMBOVIŢA: Rămâne municipiul Târgovişte fără centură? Firma constructoare are conturile blocate! 

centura targoviste

Centura ocolitoare a oraşului Târgovişte, obiectiv de infrastructură absolut necesar pentru municipiu, nu va fi finalizată! Cel puţin aşa susţine Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Firma care a câştigat licitaţia – Tehnologica Radion are mari probleme. În primul rând, societatea constructoare se află în procedură de insolvenţă, însă mai grav este că intervin şi probleme de natură penală. Theodor Berna, cel care controlează compania, a fost arestat preventiv pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudciul ar depăşi o sută de milioane de euro, iar bunurile firmei sunt puse sub sechestru şi conturile au fost blocate.

În atare condiţii, este greu de crezut că, până la finele anului 2015, lucrările la şoseaua de centură a Târgoviştei pot fi definitivate.

Cristian Stan – viceprimarul municipiului a ales deocamdată metoda de a nu se pronunţa cum se va termina acest scandal. Probabil, tânărul social-democrat crede că ar mai fi o fărâmă de speranţă, lucru la care nu se mai gândeşte deloc Adrian Ţuţuianu care a dat deja verdictul .

“Centura Târgoviştei este un proiect european compromis de administraţia PDL din Târgovişte. Vom merge toţi încă mulţi ani de zile pe o centură plină de gropi şi fără nicio facilitate. Adjudecatarul – Tehnologica Radion se pare că nu are capacitatea de a implementa proiectul, fiindcă are conturile blocate şi nu mai este timp pentru o nouă procedură de achiziţie”, a explicat Adrian Ţuţuianu.

Adaugă un Comentariu

*