Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Răspunsul conducerii Companiei de Apă pentru primarul Marius Caraveţeanu, care i-a cerut demisia!

DÂMBOVIŢA: Răspunsul conducerii Companiei de Apă pentru primarul Marius Caraveţeanu, care i-a cerut demisia! 

Adrian Dumitru - director general Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa

Primarul oraşului Răcari a cerut, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, demisia conducerii Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, pe care o acuză de management dezastruos. În susţinerea solicitării sale, edilul a prezentat situaţia de la Răcari, unde furnizorul de apă tergiversează, de mai bine de un an, preluarea, la cheie dacă ar fi să folosim un termen din domeniul imobiliar, a sistemelor de apă din satele Săbieşti, Stăneşti, Bălăneşti, Ghimpaţi şi Colacu. A mai vorbit Marius Caraveţeanu şi despre avariile la reţeaua veche, care sunt remediate cu foarte mare greutate.

Toate acestea l-au determinat pe primarul de la Răcari să se întrebe cum ar putea să gestioneze actuala echipă de conducere de la Compania de Apă un proiect de 150 de milioane de euro, în condiţiile în care, iată, dovedeşte că nu se poate achita de responsabilităţi mult mai mici. Anticipând o posibilă răzbunare din partea responsabililor Companiei de Apă urmare dezvăluirilor pe care le-a făcut, Marius Caraveţeanu şi-a încheiat astăzi conferinţa de presă pe acest subiect atrăgându-le atenţia să nu… inverseze peste noapte priorităţile în ceea ce priveşte implementarea proiectului POIM, unde oraşul Răcari este prins cu lucrări de apă şi canal.

În replică, directorul Companiei de Apă – Adrian Dumitru a precizat, printr-un comunicat de presă, că primarul Marius Caraveţeanu „nu este în măsură a face o analiză obiectivă asupra sistemului de management al societăţii noastre şi pe care de consecinţă să solicite, public, demisia conducerii Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa”. Cât priveşte acuzele aduse, Adrian Dumitru susţine că societatea pe care o conduce nu a făcut decât să solicite să-i fie puse la dispoziţie avizele care ar fi trebuit să existe deja şi în baza cărora va putea obţine autorizaţiile de funcţionare pentru sistemele de apă din cele cinci sate.

CITEŞTE ŞI: Primarul Marius caraveţeanu cere public demisia conducerii Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa

„Ne surprinde atitudinea domnului primar Marius Caraveteanu, dat fiind faptul ca reprezentantii societatii noastre pastreaza legatura cu reprezentantii U.A.T. Racari in vederea darii in exploatare a acestei investitii, iar in urma unei discutii telefonice cu domnul Popa Aurelian (consilierul personal al domnului Marius Caraveteanu), discutie ce a avut loc in urma cu apoximativ 5 zile, acesta a sustinut faptul ca U.A.T. Racari a efectuat demersurile necesare in vederea obtinerii acestor avize;

Privitor la declaratia domnului primar Marius Caraveteanu conform careia ”de mai bine de doua saptamani pe o strada din oras, proaspat asfaltata, o teava este sparta, apa curge continuu si nimeni nu face nimic in aceasta privinta”, va aducem la cunostinta faptul ca in data de 22 august 2017, conform adresei nr. 7857, U.A.T. Racari a comunicat S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A. faptul ca pe strada Cuza Voda, nr. 16, exista o defectiune asupra conductei de alimentare cu apa, fapt ce a condus la deteriorarea infrastructurii de drum, insa chiar reprezentantii acestei Unitati Administrativ Teritoriale nu au permis angajatiilor societatii noastre de a interveni in vederea remedierii avariei.

In acest sens, va invederam faptul ca Sectia Gaesti – Titu din cadrul S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A, a solicitat Primariei Orasului Racari eliberarea unei autorizatii pentru a putea interveni si repara avaria la reteaua de apa de pe strada Cuza Voda, conform adresei nr. 325 din data de 24 august 2017, solicitare la care acestia nu ne-au comunicat niciun raspuns. Precizam ca salariatii societatii noastre din cadrul Sectiei Gaesti – Titu s-au prezentat personal la Primaria Orasului Racari in vederea obtinerii acestei autorizatii. Totodata, mentionam faptul ca aceasta conducta de alimentare cu apa situata pe strada Cuza Voda, aflata in proprietatea U.A.T. Racari, prezinta un grad de deteriorare inaintat datorita vechimii acesteia”, se arată într-un comunicat al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*