Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 28, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: „Răvăşitul oilor”, două zile în care să te bucuri de tradiţii şi folclor autentic!

DÂMBOVIŢA: „Răvăşitul oilor”, două zile în care să te bucuri de tradiţii şi folclor autentic! 

ravasitul oilor 9

Mai sunt câteva zile până ce se porneşte marea sărbătoare păstorescă „Răvăşitul Oilor” de la Runcu. Evenimentul cultural-artistic tradiţional, organizat de câţiva ani pe „Vârful lui In”, o zonă de un pitoresc aparte de la marginea satului Brebu, este cel mai vechi din judeţul Dâmboviţa. Primarul Gheorghe Brebeanu a reuşit să dea sărbătorii faimă naţională, prin atragerea a numeroşi meşteşugari, producători agricoli şi crescători de animale şi prin invitarea unor mari artişti populari care au concertat la Runcu.

Anul acesta, pe scena amenajată pe „Vârful lui In” vor urca Constantin Enceanu, Petrică Mâţu Stoian, Mariana Căpitănescu, Gavril Prunoiu, Ilie Dură, Nicolae Datcu, Marcela Fota, Ileana Lăceanu, Alexandru Ploieşteanu şi alţii.

„Este tradiţia noastră să organizăm o mare sărbătoare care are ca punct de plecare coborâtul oilor de la munte, acum, la ceas de lăsare a toamnei. Răvăşitul oilor a devenit un brand petru localitatea noastră, un eveniment care aduce la Runcu, de la an la an, tot mai mulţi iubitori de munte, de petrecere românească. Îi invităm şi acum, pe 16 şi 17 septembrie, pe dâmboviţeni, pe românii care vor să simtă tradiţiile şi folclorul autentic să vină pe Vârful lui In, la Răvăşitul Oilor”, ne-a precizat comunei Runcu.

În cadrul manifestărilor, sâmbătă – 16 septembrie, va fi dezvelit pe „Vârful lui In” un impozant monument închinat eroilor neamului. Acesta măsoară 22 de metri înălţime şi este, practic, unul dintre cele mai mari din ţară.

Adaugă un Comentariu

*