Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Rectorul Universităţii Valahia, candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor

DÂMBOVIŢA: Rectorul Universităţii Valahia, candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor 

calin-oros

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – Filiala Dâmboviţa a ieşit astăzi, în conferinţă de presă, cu două surprize. Deputatul Georgică Dumitru – preşedintele ALDE Dâmboviţa nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar. Şi-a anunţat intenţia de a reveni în mediul de afaceri. Rămâne, în schimb, şeful Organizaţiei.

„Regret foarte mult acest lucru, pentru că a fost un prieten foarte apropiat în partid, un coleg extraordinar în camera Deputaţilor şi un conducător foarte bun pentru partidul nostru în judeţul Dâmboviţa”, a spus copreşedintele ALDE – Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii.

alde-2Primul pe lista de deputaţi pentru alegerile din 11 decembrie va fi Călin Oros, rectorul Universităţii Valahia. Oros revine în politică după şase ani. Deocamdată, ca simplu membru ALDE Dâmboviţa şi, prin voinţa electoratului, deputat. Candidatura sa a fost agreată de conducerea centrală a partidului. De altfel, astăzi, au venit de la Bucureşti pentru a-l prezenta în faţa presei, copreşedintele ALDE – Daniel Constantin şi fostul ministru al Educaţiei – Sorin Câmpeanu.

Călin Oros, mai în glumă, mai în serios, a spus că a hotărât să candideze pentru Camera Deputaţilor după ce a văzut listele, date pe surse, ale celorlalte partide din judeţ. De asemenea, Oros crede în proiectul politic al ALDE, de a profesionaliza scena politică românească. Ca parlamentar, rectorul Universităţii Valahia şi-a propus să lupte în special pentru educaţie, dar şi pentru prosperitatea locuitorilor judeţului Dâmboviţa. Din punctul său de vedere, municipiul Târgovişte şi judeţul Dâmboviţa ar trebui să fie regândite în jurul universităţii.

Listele de candidaţi ALDE pentru Parlament vor fi definitivate până la începutul lunii octombrie.

Adaugă un Comentariu

*