Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Reducerea TVA, binefacere pentru Compania de Apă, nu pentru populaţie!

DÂMBOVIŢA: Reducerea TVA, binefacere pentru Compania de Apă, nu pentru populaţie! 

compania de apa 1

Compania de Apă Târgoviște-Dambovita reprezintă, de câţiva ani, un adevărat măr al discordiei pentru clasa politică. Fiecare partid, cum a ajuns la putere, a ținut morțiș să-și înfigă oameni în cele mai tari funcții ale societății. Locuri călduțe s-au găsit pentru toți truditorii politicii. Și fenomenul persistă! Este bătaie fiindcă aici există bănuțul, loc de muncă liniștit, bine retribuit.

Societatea de distribuire a apei potabile este o unitate indispensabilă unei comunități și, dacă mai ai și statut de operator unic, ești tare. Urmărind evoluția celor care s-au perindat pe la conducere, ne dăm seama rapid că, cel puțin în ultimul deceniu, numirile șefilor s-au făcut numai şi numai pe criterii politice. Iar, când au rămas în interiorul societăţii, pe diferite poziții, indivizi de pe la alte partide decât cele aflate la putere, a apărut războiul.

Când Compania de Apă era condusă de oamenii PDL-ului, critica venea la greu dinspre PSD. Acum, când PSD-ul a preluat conducerea, respectând sfântă tradiție a politicii dâmbovițene, acuzele curg din partea PNL. E bătaie mare! Curios a fost faptul că Mircea Constantin, director general uns de PSD, a fost schimbat din funcție cu mare tam-tam. De altfel, ţinta pare să fii fost doar el, fiindcă restul echipei a picat în picioare.

I s-au adus rapid numeroase vine de genul „lipsa de asumare a unor decizii manageriale”. Și, cum zice acum noul director general, Sandu Oprea, secretar executiv PSD, „neasumarea deciziilor putea duce la disfuncționalități majore în funcționarea Companiei de Apă , în primul rând legate de accesarea fondurilor europene, de buna implementare a proiectelor aflate în derulare”.

Zvonurile, multe conformate de unii și de alții, spun că Mircea Constantin nu mai era compatibil cu ideile lui Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Ciudat este că, la prima conferință de presă ținută de noua conducere a Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, nu au fost găsite prea multe elemente de criticat in activitatea de până acum a societății. Sandu Oprea a prezentat Compania în termenii pozitivi, bine clasată în topurile naționale din domeniu. Proiectele aflate în derulare merg bine şi nici apa nu s-a scumpit, cum au spus unii.

Sandu Oprea a ținut să îi asigure pe abonaţi că preţul apei va rămâne acelaşi. Diferența rezultată din scăderea TVA-ului se va duce în fondul de dezvoltarea al Companiei. Bine, dacă gândim la rece, apa s-a scumpit. În mai toată ţara societăţile distribuitoare de apă potabilă către populație au anunțat în presă micșorările de tarife datorate reducerii TVA-ului. În Dâmbovița, diferența devine binefacere pentru fondul de dezvoltare al Companiei de Apă, nu pentru populaţie!

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Reducerea TVA, binefacere pentru Compania de Apă, nu pentru populaţie!

 1. moshu49

  asta ar fi prima mare potlogărie a noii conduceri, păstrarea tarifului (aștept consilierii locali să-și taie craca!)
  care cu 2016 se numește creștere de preț la serviciile (cu dispreț) oferite, zmecherașilor
  în loc să vă reorganizați tot la buzunarul meu umblați, bandiților?! :(

   
 2. moshu 85

  Domnul acesta ,,uns” de A. Tutuianu a fost pus la APA sa stearga ,,urmele ” ..Doar este f.f. specialist in ,,
  tehnici de manipularea maselor” .

  Pai Constantin si inca doi directori au fost schimbati tocmai ca ,,miscau in front” si nu raspundeau comenzilor.

   

Adaugă un Comentariu

*