Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Reîncep lucrările de restaurare la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

DÂMBOVIŢA: Reîncep lucrările de restaurare la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi 

palat brancovenesc potlogi

La sfârşitul lunii februarie, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi specialiştii din Ministerul de Finanţe vor desemna câştigătorul licitaţiei pentru executarea lucrărilor de restaurare şi punere în valoare a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi. Sunt în evaluare nouă oferte. Din păcate, nu există niciun ofertant din judeţul Dâmboviţa. O singură firmă a intrat într-o asociere cu o societate din Bucureşti.

Din punct de vedere financiar, spune preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu, sunt oferte foarte bune. Rămâne să se stabilească şi care este situaţia din punct de vedere tehnic.

În ceea ce priveşte serviciile de supraveghere şi asistenţă, acestea vor fi asigurate, pentru suma de 398.000 lei, de un furnizor din Iaşi, desemnat, de asemenea, prin licitaţie.

De menţionat că, în 2013, a fost reziliat contractul cu firma care trebuia să execute lucrările la Palatul Brâncovenesc, ca urmare a faptului că nu s-a achitat de obligaţii. Practic, la Potlogi s-au cheltuit aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, bani care nu s-au regăsit în lucrările executate. Societatea care a pierdut acest contract, obţinut prin subcontractare de la câştigătorul licitaţiei, este a fiului şefului Poliţiei Locale Târgovişte – Bogdan Dinu, fost candidat PDL pentru Camera Deputaţilor în 2008.

Adaugă un Comentariu

*