Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Resistematizarea zonei de la Piaţa 1 Mai din Târgovişte va fi finalizată în trei zile

DÂMBOVIŢA: Resistematizarea zonei de la Piaţa 1 Mai din Târgovişte va fi finalizată în trei zile 

piata 1 mai 2

Lucrările de resistematizare a perimetrului dintre Piaţa 1 Mai şi Liceul Nicolae Ciorănescu din Târgovişte sunt la un pas de finalizare. Practic, de săptămâna viitoare, nu ne vom mai face probleme că nu avem unde să ne lăsăm maşina atunci când mergem la piaţă pentru cumpărături. Prin desfiinţarea boxelor pentru angrosişti şi reamenajarea zonei, târgoviştenii au câştigat parcări, spaţii verzi şi posibilitatea de a trece rapid de pe Bulevardul Independenţei spre supermarketurile de pe strada Lt. Stancu Ion şi invers, fiindcă se va renunţa la sensul unic.

“Am creat aproximativ 180 de locuri de parcare în această zonă, ce vor fi delimitate şi numerotate peste aproximativ 10 zile când se va usca asfaltul, astfel încât să avem o parcare supercivilizată la piaţă şi toţi cei care vin să cumpere produse să aibă unde să-şi lase maşina, în condiţii de securitate şi gratuit. Avem, de asemenea, o zonă de spaţii verzi care va fi gata în aproximativ 10 zile. Totodată, s-a refăcut tot sistemul de iluminat public şi se vor monta şi camere video de supraveghere. Accesul se va face având şi două benzi de circulaţie. Practic, vom avea şi o utilitate a traficului rutier între Bulevardul Independenţei şi strada Lt. Stancu Ion. Se va putea face translatarea între cele două artere importante ale municipiului Târgovişte în câteva zeci de secunde şi nu se va mai ocoli. Am promis acum câteva săptămâni că vom resistematiza întreaga zonă a Pieţei 1 Mai, că va dispărea acel comerţ care se făcea după reguli antice, după reguli învechite, cu spaţii insalubre şi care blocau într-o proporţie de până la 80% accesul în parcare şi asta am făcut”, a explicat schimbările de la Piaţa 1 Mai Gabriel Boriga, primarul suspendat al Târgoviştei, actualmente consilier personal al edilului interimar Ciprian Prisăcaru.

piata 1 mai 4

Chiar dacă operaţiunea de delimitare şi numerotare a locurilor de parcare se va executa peste aproximativ 10 zile, târgoviştenii se vor putea bucura de beneficiile acestei investiţii pe care municipalitatea a demarat-o chiar de la sfârşitul acestei săptămâni. Lucrările au fost effectuate în regie proprie de către Municipal Cosntruct, societate aflată în subordinea Consiliului Local.

“Amenajarea acestei zone are mai multe utilităţi. Se va putea efectua uşor translatarea între două artere importante ale municipiului Târgovişte, Bulevardul Indepenedenţei şi strada Lt. Stancu Ion. În al doilea rând, vor exista parcări în zona pieţei, pentru că la acest capitol era o problemă deosebită. Odată cu amenajarea parcării, va dispărea şi mizeria, şi comercţul direct de pe carosabil”, a declarat primarul interimar Ciprian Prisăcaru.

piata 1 mai 1

Practic, perimetrul dintre Piaţa 1 Mai şi Liceul Nicolae Ciorănescu şi-a recăpătat funcţionalitatea, după cum s-a exprimat proaspătul viceprimar al municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

“Cred eu că cine a venit în urmă cu ceva timp în municipiul Târgoivşte şi trece şi astăzi nu mai recunoaşte această zonă. Este o zonă modernă, o zonă care răspunde unei necesităţi importante a locuitorilor municipiului Târgovişte, aceea de a avea locuri de parcare la piaţă şi de a trece pe aici în condiţii absolut normale, astfel încât o deplasare la piaţă să nu mai reprezinte o piedică. Până acum, era aproape imposibil să translatezi această zonă. Cred că mulţi dintre locuitorii municipiului Târgovişte efectiv evitau acestă zonă, ori în momentul de faţă discutăm despre o modernizare importantă a acestei zone”, a punctat Cristian Stan.

De precizat că, pentru viitor, municipalitatea are planuri importante şi pentru modernizarea întregului perimetru al Pieţei 1 Mai, precum şi a spaţiilor destinate vânzării, indifferent că este vorba de produse agroalimentare sau de altă natură.

piata 1 mai 3

3 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Resistematizarea zonei de la Piaţa 1 Mai din Târgovişte va fi finalizată în trei zile

 1. andrei

  Aveti lucrari incepute si lasate neterminate…incepute chiar de anul trecut. A trecut o iarna grea peste ele in care nu s-au eferctuat actiuni de dezapezire din cauza canalelor lasate la inaltime fata de pamant…sunt asa si in ziua de azi ex. str Mihail Sadoveanu din micro12. Arata ca in evul mediu pe acolo…locuitorii zonei au inteles ca lucrurile se fac cu rabdare dar ati inceput alte zeci de lucrari concomitent iar pe aceasta a-ti lasat-o neterminata pe cand restul au fost duse la bun sfarsit.

   
 2. mihaela

  Gabi Boriga, cel mai bun primar!

   
 3. vasile

  Cum dracu a ajuns viceprimar analfabetul ăsta de Stan de la PSD? Juristul ăsta de cacao nu cunoaște limba română și l-aș invita să citească în DEX ce-seamnă ,,a translata,,. Acest Stan cu zâmbet de fraseor confundă traversarea unei zone cu translatarea ei. Păcat că e tânăr și nu cunoaște limba română! Orice-ar zice cineva, tot Boriga are( cel puțin) imagine de primar!

   

Adaugă un Comentariu

*