Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, februarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Responsabili din Ministerul Educaţiei au dat soluţii pentru finanţarea unor şcoli şi grădiniţe

DÂMBOVIŢA: Responsabili din Ministerul Educaţiei au dat soluţii pentru finanţarea unor şcoli şi grădiniţe 

vizita scoli 5

Ministrul secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECS) – Emil Florin Albota şi directorul Unității de Management a Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare – Horia Palmer Hîrtopeanu au efectuat astăzi, 11 iunie 2015, o vizită de lucru în județul Dâmbovița, în vederea identificării soluțiilor de finanțate a unor școli și grădinițe din Potlogi, Corbii Mari, Ocnița, Cornești și municipiul Târgoviște.

În urma vizitei s-au stabilit următoarele:
• Ministerul Educației și Cercetării Științifice va finanța construcția unei grădinițe cu program normal în satul Românești, comuna Potlogi;
• În comuna Corbii Mari, MECS va finanța Școala Grozăvești. S-a hotărât rezilierea contractului pentru Grădinița din satul Petrești, comuna Corbii Mari – obiectiv finanțat de asemenea de MECS, reluarea procedurilor de achiziție publică și finalizarea lucrărilor până la sfârșitul acestui an. Primăria din localitate va lua măsuri pentru asigurarea resurselor financiare necesare executării lucrărilor de: alimentare cu apă, montarea unei centrale termice, împrejmuire, amenajare curte interioară, amenajare teren de sport. Pentru Școala din Corbii Mari, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a propus Ministerului Dezvoltării Regionale includerea la finanțare a acesteia în cadrul OUG 28/2013.
• În municipiul Târgoviște, Ministerul Educației va finanța obiectivul de investiții ”Reabilitare și extindere Grădinița nr. 9”, iar Consiliul Județean Dâmbovița va face demersuri de includere pe lista finanțărilor pe OUG 28/2013 a imobilului a cărui construcție a fost începută în curtea interioară a grădiniței. Pentru Grădinița nr. 16 din Municipiul Târgoviște s-a solicitat reprezentanților Ministerului Educației introducerea acestei unități de învățământ pe lista de priorități, în vederea finanțării cu o sumă de 400.000 lei a lucrărilor începute în anul 2009.
• Pentru obiectivul de investiții ”Grădinița cu program normal cu două săli de grupă” din comuna Ocnița, al cărui beneficiar este Ministerul Educației și Cercetării Științifice, urmează să se rezilieze contractul de lucrări și să se reia procedurile de achiziție publică. Valoarea investiției din fonduri MECS este în conformitate cu devizul general al proiectantului – 877.916 lei, iar valoarea lucrărilor ce se vor executa din fonduri locale este de 225.968 lei.
• Pentru comuna Cornești, pentru Școala cu clasele I – IV, Consiliul Județean Dâmbovița a propus pentru finanțare acest obiectiv, urmând ca MECS să ia o decizie în acest sens.

vizita scoli 1 vizita scoli 2 vizita scoli 3 vizita scoli 4

Adaugă un Comentariu

*