Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 22, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: România, trezeşte-te! Protest cu ode comuniste, aplauze şi muzică, în poarta Fiscului! VIDEO

DÂMBOVIŢA: România, trezeşte-te! Protest cu ode comuniste, aplauze şi muzică, în poarta Fiscului! VIDEO 

pichetare finante 3

Aşa cum au promis, sindicaliştii dâmboviţeni membrii în Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa au pichetat Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice. Clasa muncitoare, atâta câtă a mai rămas, nu este de acord ca ajutoarele băneşti pe care le oferă membrilor de sindicat sau familiilor acestora, să fie impozitate. Liderii Cartelului Alfa spun că este un abuz fără de precedent, mai ales că autorităţile fiscale vor să fie achitat impozitul pe sumele de bani acordate în ultimii cinci ani, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi.

Aproximativ 50 de sindicalişti au protestat astăzi. Mâine-poimâine, vom fi mai mulţi, a spus Nicolae Dragodănescu – liderul Sindicatului Valahia din cadrul Erdemir. De la Bucureşti a venit pentru a-i sprijini pe protestatari Bogdan Hossu, preşedintele CNS Cartel Alfa.

Grupul de muncitori aplauda ori de câte ori liderii expuneau problematica protestului. Dintr-un megafon au răsunat cântece patriotice, şlagăre ale perioadei comuniste.

pichetare finante 2

„Să ne aducem aminte de vremurile trecute când ascultam mesaje patriotice pe stadioane. Văd că istoria se repetă. Nu suntem departe. Ne trezim dintr-o dată că o luăm de la început. România, trezeşte-te”, îndemna liderul Dragodănescu.

Bogdan Hossu le-a spus celor prezenţi că protestul lor este unul în premieră organizat în România, dar treaba se împute. Şi în alte judeţe, Fiscul a trimis sindicatelor înştiinţări pentru plata impozitului pe ajutoarele oferite de organizaţii.

„A impozita ajutorul social care se acordă în cazuri de excepţie este complet anormal. Sperăm că datorită vouă, în primul rând, dar şi datorită protestelor pe care le-am declanşat, să obţinem o normă legală clară. Sperăm să se înţeleagă o dată că nu suntem nici în comunism, nici într-o aberaţie în care tirania, într-o formă sau alta, este deasupra tuturor cetăţenilor”, a spus, la microfon, Bogdan Hossu.

bogdan hosu 2Din megafoane tot răsuna refrenul „România, trezeşte-te”!

Constantin Bucuroiu – preşedinte Cartel Alfa Filiala Dâmboviţa a insistat pe caracterul apolitic al protestului care se va derula o oră pe zi, timp de o săptămână, în faţa Finanţelor Publice Dâmboviţa. Bucuroiu a spus că pe sindicalişti nu îi interesează problemele politicii.

„Ne interesează problemele membrilor noştri de sindicat, ale salariaţilor, problemele sărăciei care este în România”, a declarat Constantin Bucuroiu.

Protestul s-a încheiat cu un sfert de oră mai devreme din cauza stricării bruşte a vremii. Nu înainte ca oamenii să scandeze, ironic, „ANAF te iubim că ca tine nu găsim”!

pichetare finante 1

Mâine, sindicaliştii vor fi din nou, începând cu ora 15:30, la poarta Fiscului. Demersul sindical va continua până când autorităţile le vor lua în seamă solicitările. Următorul pas, pichetarea Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Prahova, iar din 29 septembrie vor începe acţiunile de protest în faţa Ministerului Muncii.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*