Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 18, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Romii din satul Glod devin proprietari cu acte-n regulă pe case şi teren, cu ajutorul primăriei

DÂMBOVIŢA: Romii din satul Glod devin proprietari cu acte-n regulă pe case şi teren, cu ajutorul primăriei 

glod

Timp de patru luni, Primăria Moroeni implementează un proiect social menit să le faciliteze romilor din satul Glod obţinerea actelor de proprietate asupra terenurilor şi construcţiilor ce le deţin, precum şi obţinerea cărţilor de identitate acolo unde este cazul. În total, vor beneficia de această oportunitate 200 de familii.

Proiectul „Sunt proprietar”, se va derula, în perioada iulie – octombrie 2014, în parteneriat cu Prefectura Dâmboviţa, Asociaţia Tinerilor Europeni în Soc ietate şi Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor. Finaţarea este asigurată de către Agenţia Naţională pentru Romi.

„Prin aplicarea proiectului se atinge un punct important şi anume: dobândirea dreptului de proprietate, delimitarea clară a limitelor de proprietate şi întinderea acestora în funcţie de care beneficiarii vor fi plătitori de taxe şi impozite, înregistrarea cu numere cadastrale a proprietăţilor şi înscrierea în cartea funciară”, se arată într-un comunicat al Primăriei Moroeni.

Lansarea oficială a proiectului se va organiza sâmbătă, 12 iulie, începând cu ora 11:00, la sediul Primăriei Moroeni.

Adaugă un Comentariu

*