Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 2, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Rovana Plumb, în vizită la centrele de ocrotire socială din judeţ

DÂMBOVIŢA: Rovana Plumb, în vizită la centrele de ocrotire socială din judeţ 

rovana 8

Ministrul Muncii, Rovana Plumb nu se dezice de judeţul natal, drept pentru care miercuri, 21 mai, a efectuat o nouă incursiune-maraton în judeţul Dâmboviţa.

Însoţită de Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean, Rovana Plumb a efectuat un periplu prin centrele de ocrotire socială pe care autorităţile locale şi cele judeţene le-au deschise sau sunt în curs de deschidere în localităţile Pucioasa, Şotânga şi Gura Ocniţei.

Împreună cu Rovana Plumb s-a aflat şi Andrei – băiatul cel mare al ministrei, şi el implicat într-o serie de proiecte sociale derulate prin asociaţia pe care o coordonează – „Împreună pentru Dâmboviţa”.

În afară de alţi reprezentanţi ai administraţiei judeţene, pe tot parcursul vizitei, alături de Adrian Ţuţuianu şi Rovana Plumb, au fost senatorul Leonardo Badea şi consilierul judeţean, Corneliu Ştefan.

La Pucioasa, Şotânga şi Gura Ocniţei, ministrul Rovana Plumb le-a transmis celor prezenţi că PSD luptă pentru implementarea a cât mai multe programe sociale pentru persoanele şi pentru familiile defavorizate. Copiii orfani şi cei proveniţi din familiile sărace trebuie să beneficieze de un trai decent, de o educaţie normală în ton cu cerinţele europene.

La Şotânga, Rovana Plumb, Adrian Ţuţuianu şi Constantin Stroe – primarul localităţii au tăiat panglica inaugurală a Centrului rezidenţial de tip familial. Unitatea, dezvoltată în urma unei colaborări dintre Asociaţia Română pentru Educaţie şi Dezvoltare, Primăria Şotânga şi Direcţia Generală Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, este pusă la dispoziţia a 14 copii orfani proveniţi din sistemul de protecţie.

Micuţii beneficiază de condiţii optime de îngrijire şi educaţie. În cadrul aceluiaşi centru, primesc o masă caldă zilnic şi suport pentru efectuarea temelor 12 copii selectaţi din cadrul unor familii defavorizate din comună. De asemenea, aceştia participă la activităţile cu caracter educativ şi primesc şi consiliere, alături de părinţi.

După vizitele de la Gura Ocniţei şi Pucioasa, la Centrele rezidenţiale de tip familial, Rovana Plumb şi Adrian Ţuţuianu au mers la Glodeni unde se aflau în plină desfăşurare manifestările prilejuite de „Zilele Comunei”.

Ministrul Muncii a trecut prin târgul tradiţional, a discutat cu oamenii, ba chiar s-a prins într-o horă românească. La final, la invitaţia primarului Dinu Petre, Rovana Plumb şi Adrian Ţuţuianu au urcat pe scenă, i-au salutat pe cei prezenţi şi, evident, oamenii au fost îndemnaţi ca pe 25 mai să voteze pentru Parlamentul European echipa PSD-UNPR-PC.

rovana 9 rovana 7 rovana 6 rovana 5 rovana 4 rovana 3 rovana 2 rovana 1 rovana 10

Adaugă un Comentariu

*