Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, septembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Runda a doua! Consilierii târgovişteni rediscută proiectele privind demolarea chioşcurilor din Piaţa 1 Mai

DÂMBOVIŢA: Runda a doua! Consilierii târgovişteni rediscută proiectele privind demolarea chioşcurilor din Piaţa 1 Mai 

chioscuri 1 mai 2

Şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte de miercuri – 29 aprilie se anunţă a fi una tensionată. La solicitarea întreprinzătorilor care ar trebui, având în vedere votul din 31 martie, să-şi demoleze chioşcurile amplasate în special în Piaţa 1 Mai, Executivul a inclus pe ordinea de zi rediscutarea proiectelor de hotărâre privind scoaterea spaţiilor respective la licitaţie în vederea închirierii sau concesionării, ca urmare a expirării contractelor.

În şedinţa ordinară a lunii martie, consilierii PNL au susţinut că a venit momentul curăţeniei şi nu au mai avizat încheierea altor contracte.

„Dacă am închiriat sau concesionat un teren, nu înseamnă că acel spaţiu comercial trebuie să rămână acolo veşnic. Poate acum avem altă viziune de dezvoltare a unui perimetru. Nu aş vrea să ne transformăm într-un consiliu pentru asistaţi sociali. Haideţi să facem normative clare, pe zone, iar comercianţii să se alinieze. Doamna arhitect Alexandra Soare are o propunere în ceea ce priveşte forma acestor chioşcuri, pe zone”, a precizat atunci Ciprian Prisăcaru – fost viceprimar al municipiului Târgovişte.

CITEŞTE ŞI: „Primăria Târgovişte demolează zeci de chioşcuri din oraş şi din Piaţa 1 Mai”

Edilul interimar Cristian Stan a catalogat votul colegilor de la PNL ca fiind o „reglare de conturi” care afectează bugetul local cu cel puţin două miliarde de lei anual, bani cu care s-ar fi putut turna asfalt pe diferite străzi din cartierele oraşului.

Întreprinzătorii afectaţi speră să-i convingă în şedinţa de mâine să-şi schimbe abordarea, mai ales că beneficiarii unor spaţii comerciale din vecinătate au avut posibilitatea să încheie contracte noi doar pentru că cele vechi le-au expirat înainte să se schimbe primarul interimar al municipiului, adică înainte să intre zâzania între membrii Executivului.

Matematic, proiectele de hotărâre nu vor putea trece fără votul PNL, întrucât conform legii este nevoie de o majoritate de 2/3 fiind vorba de administrarea patrimoniului, iar PSD şi aliaţii nu au această majoritate în Consiliul Local Municipal Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*