Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, decembrie 14, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: S-a reluat circulaţia fără restricţii pe podul de la Viişoara

DÂMBOVIŢA: S-a reluat circulaţia fără restricţii pe podul de la Viişoara 

pod viisoara 1

Podul peste râul Dâmboviţa de la Viişoara, de pe DN 72 Târgovişte-Găeşti, a intrat în ample lucrări de reabilitare şi refacere a structurii de rezistenţă. Obiectivul a fost afectat de curenţii puternici, dar şi din cauza exploatării nejudicioase a resurselor minerale din bazinul Dâmboviţei de către balastierele din imediata apropiere.

Desele semnale trase de cetăţeni, de presă şi de Poliţia Rutieră Dâmboviţa, cu privire la nesiguranţa în exploatare, au determinat autorităţile judeţene să se implice, să demareze diligenţele necesare pe lângă factorii responsabili din Ministerul Transportului, ce au culminat cu alocarea de fonduri şi deschiderea şantierului de reabilitare a podului de la Viişoara. Mai multe luni, pe pod s-a circulat cu restricţii, pe un singur sens. De astăzi, traficul se desfăşoară fără probleme, simultan, în ambele direcţii. Lucrările de consolidare şi protecţie au fost realizate în procent de 75-80%.

pod viisoara 6

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a efectuat astăzi o vizită de lucru pe şantierul podului, însoţit de Marian Mina, directorul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Bucureşti, Adrian Dumitru şi Marin Antonescu, vicepreşedinţi CJD, Ionuţ Săvoiu, deputat PSD de Dâmboviţa. Şeful judeţului este mulţumit de stadiul în care se află lucrările şi mai ales de faptul că podul a fost pus în siguranţă, fiind eliminat riscul ca acesta să se prăbuşească.

Practic, în mai puţin de o lună, se va încheia prima etapă a proiectului, reprezentând lucrările de apărări de maluri şi protecţia pilelor de la infrastructura podului. În etapa a II-a, se va acţiona pentru modernizarea totală a obiectivului de infrastructură rutieră. Valoarea totală a proiectului se ridică la 26 milioane de lei.

pod viisoara 2 pod viisoara 5 pod viisoara 3 pod viisoara 4

Adaugă un Comentariu

*