Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: S-au reluat lucrările la reţeaua de apă şi canalizare în oraşul Titu

DÂMBOVIŢA: S-au reluat lucrările la reţeaua de apă şi canalizare în oraşul Titu 

lucrari titu 1

Proiectul de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată din oraşul Titu s-a confruntat cu numeroase probleme, generate de neseriozitatea firmelor constructoare care, după ce s-au văzut cu avansul primit, au încetat lucrările, intrând subit în proceduri de faliment sau de insolvenţă.

Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, Consiliul Judeţean şi Primăria Titu au depus toate eforturile pentru ca lucrările să fie reluate. Bineînţeles, au fost urmaţi din nou paşii procedurii de achiziţie şi adjudecare a lucrărilor, care au fost împărţite în două loturi, astfel încât proiectul european să fie dus la bun sfârşit într-un termen rezonabil.

Astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu, directorul Companiei de Apă – Mircea Constantin şi primarul oraşului Titu – Traian Niculae au efectuat o inspecţie pe şantier pentru a vedea modul de organizare şi ritmul de lucru.

titu 1

Valoarea proiectului (Lotul I) este de 7.105.671,39 lei. Firma declarată câştigătoare – Rotary Construcţii are la dispoziţie 11 luni pentru a finaliza investiţia, însă şefa de şantier promite că vor definitiva lucrările până la sfârşitul acestui an.

Reprezentanţii societăţii constructoare spun că singura dificultate cu care se confruntă este generată de faptul că trebuie să evacueze partea de canalizare neconformă, realizată pe proiectul anterior.

Pe 10 iunie, vor începe şi lucrările prevăzute în Lotul II, cu o valoare de 14.862.497,17 lei, iar termenul de finalizare va fi tot luna aprilie 2016.

În final, s-a mers şi la noua staţie de epurare, recent finalizată şi aflată acum în probe tehnologice. Obiectivul va fi inaugurat luna viitoare şi va deservi 18.700 de locuitori. Investiţia a costat 12.488.566,43 lei.

lucrari titu 2 lucrari titu 3 lucrari titu 4 lucrari titu 5

Adaugă un Comentariu

*