Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 20, 2018
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: S-au reluat lucrările la şoseaua de centură a municipiului Târgovişte

DÂMBOVIŢA: S-au reluat lucrările la şoseaua de centură a municipiului Târgovişte 

centura targoviste 2

Municipiul Târgovişte, capitala judeţului Dâmboviţa, va avea până la urmă o şosea de centură modernă. Astăzi au fost reluate lucrările de reabilitare, pentru care există finaţare europeană de mai mulţi ani. Proiectul nu va putea fi dus la bun sfârşit în termenul impus de Uniunea Europeană, adică 31 decembrie 2015, însă, spune primarul interimar Cristian Stan, important este să fie implementat într-un procent cât mai ridicat, pentru că toate lucrările ce rămân neexecutate vor fi finanţate din bugetul municipalităţii. Se porneşte de la un grad de execuţie de 27% şi se speră să se ajungă la 80% până la sfârşitul anului.

centura targoviste 3

Contractul vizează lărgirea la patru benzi a traseului existent, în lungime de 13,808 km; reabilitarea pasajului superior Petru Cercel; dublarea podului rutier peste râul Ialomiţa la Teiş; reabilitarea pasajului superior pe DN 71 în zona Târgovişte Nord; reabilitarea podului rutier peste râul Ialomiţa la Valea Voievozilor; reabilitarea trotuarelor existente şi execuţia unora noi; reabilitarea sensurilor giratorii şi a drumurilor laterale. Totodată, proiectul vizează şi realizarea unei reţele de canalizare cu lungimea de 15,048 km, care va cuprinde 411 cămine de vizitare şi 925 guri de scurgere.

Proiectul ar fi trebuit să fie definitivat în luna august 2012, însă construcţia acestei importante artere rutiere a pornit cu ghinion. Firmele care au câştigat licitaţia, agreate politic de puterea de la aceea vreme, nu şi-au făcut treaba, iar administraţia locală a dat dovadă de prea multă toleranţă şi nu a reziliat imediat contractul. Apoi, a doua firmă desemnată pentru continuarea lucrărilor a intrat în insolvenţă dinainte să deschidă front de lucru la Târgovişte.

centura targoviste 1

Adaugă un Comentariu

*