Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, august 5, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: S-a spart buboiul cu probleme de la Spitalul Judeţean de Urgenţă! Vezi ce schimbări vor surveni!

DÂMBOVIŢA: S-a spart buboiul cu probleme de la Spitalul Judeţean de Urgenţă! Vezi ce schimbări vor surveni! 

spital 5

„Nu stăm rău, dar nici foarte bine. Dacă nu suntem atenţi, în câţiva ani vom avea foarte multe spaţii disponibile, fiind că pacienţii migreză”!

Aceasta este concluzia preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, după ce a petrecut două zile în Spitalul Judeţean de Urgenţă, vizitând spaţiu cu spaţiu şi discutând cu medicii şefi de secţie, asistentele şefe şi, evident, conducerea administrativă a unităţii medicale. Totodată, şeful judeţului a stat de vorbă şi cu pacienţii, încercând să afle dacă sunt trataţi cu respect.

spital 6

Secţia Boli Infecţioase va fi mutată la Dealu Mare

S-a ajuns la concluzia că spaţiile trebuie relocate, pentru ca actul medical să fie cât mai eficient, concomitent cu reducerea cheltuielilor de întreţinere. Prin urmare, trei secţii de la Dealu Mare vor fi mutate: Toxicologia în Platformă; Pneumologia la etajul II în Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Medicina Internă II la Cardiologie (etajul I, aripa veche). De asemenea, se va renunţa la Secţia Boli Infecţioase de pe strada Rodnei, care va fi relocată în spaţiile de la Dealu Mare, întrucât clădirea este nemodernizată şi nici nu ar mai corespunde noilor normative. Prin urmare, va intra în conservare până când se va stabili care îi va fi destinaţia.

„Nu sunt resurse financiare să reparăm curând clădirea de pe Rodnei. În al doilea rând, chiar dacă am repara-o, ea nu se mai pretează, ca şi spaţii, pentru ceea ce înseamnă o secţie de boli infecţioase la standardele actuale”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

spital 3

De asemenea, se va găsi utilitate şi etajului care este gol în momentul de faţă în clădirea modernizată de la Platformă.

„Vom muta acolo o secţie exterioară a spitalului în aşa fel încât să putem gestiona mai bine spaţiile, să avem cheltuieli mai mici şi, în acelaşi timp, să răspundem cât mai corect solicitărilor pe care le au pacienţii”, a precizat preşedintele CJD.

În fişa bolnavului scrie una, la Casa de Sănătate se decontează altceva!

În cadrul vizitei întreprinse, Adrian Ţuţuianu a identificat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dâmboviţa şi o serie de nereguli istorice în ceea ce priveşte achiziţia de medicamente şi circuitul acestora de la farmacie către bolnavi. În primul rând, s-au cumpărat medicamente în cantităţi uriaşe, chiar dacă mai existau pe stoc, ceea ce a făcut ca multe dintre ele să ajungă aproape de perioada de valabilitate fără a putea fi consumate.

spital 1

De asemenea, aşa cum a sesizat Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, s-au decontat alte servicii medicale decât cele care reies din fişele pacienţilor. Totul pentru că nu au fost întocmite cu simţ de răspundere, iar bolile nu au fost codificate aşa cum ar fi trebuit. Din acest motiv, Spitalul Judeţean pierde 725.000 de lei, bani care trebuie să fie reţinuţi de CJAS.

„O altă problemă constatată. Începând cu anul 2009, nu s-au recuperat banii de la persoanele găsite vinovate, prin hotărâri judecătoreşti, de săvârşirea infracţiunilor cu violenţă, victimele fiind tratate în Spitalul Judeţean de Urgenţă. Am dispus să se ia caz cu caz şi într-o lună de zile vom avea probabil peste 3.000 de dosare de constituire ca parte civilă pe rolul instanţelor de judecată. Dacă nu recuperăm aceşti bani sau nu întreprinzi demersurile legale, Casa de Sănătate îţi ia banii din contract, iar 15 miliarde de lei nu este o sumă deloc mică. Înseamnă serviciile spitalului pe vreo două săptămâni de zile”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.

spital 4 spital 2

Adaugă un Comentariu

*