Știri, Muntenia-Sud, România|marți, august 11, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Să fie cu noroc! Se reiau lucrările la şoseaua de centură a municipiului Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Să fie cu noroc! Se reiau lucrările la şoseaua de centură a municipiului Târgovişte 

centura targoviste 1

Primarul interimar al municipiului Târgovişte a anunţat astăzi că licitaţia privind desemnarea unui nou constructor care să implementeze proiectul de modernizare şi reabilitare a drumului de centură al oraşului s-a finalizat cu succes, iar săptămâna viitoare se va semna contractul de execuţie cu asocierea dintre SC Good Prod SRL şi SK-13 Pastroy JSC, la o valoare de 63,3 milioane de lei cu TVA. Tot săptămâna viitoare se va da ordinul de începere a lucrărilor.

Proiectul ar fi trebuit să fie definitivat în luna august 2012, însă construcţia acestei importante artere rutiere a pornit cu ghinion. Firmele care au câştigat licitaţia, agreate politic de puterea de la aceea vreme, nu şi-au făcut treaba, iar administraţia locală a dat dovadă de prea multă toleranţă şi nu a reziliat imediat contractul. Apoi, a doua firmă desemnată pentru continuarea lucrărilor a intrat în insolvenţă dinainte să deschidă front de lucru la Târgovişte. Municipalitatea este, aşadar, la a treia procedură de achiziţie, iar noi toţi ne dorim ca de această dată să fie cu noroc.

confrinta primarie 1

„Termenul este foarte, foarte strâns. Noi intenţionăm, cu ajutorul constructorului, să atingem 80% din proiect, pentru ca, în eventualitatea unei prelungiri cu şase luni a programului Operaţional Regional, să putem beneficia şi anul viitor de cheltuieli eligibile. Situaţia de la Târgovişte nu este singulară. O altă posibilitate ar fi ca acest proiect să fie continuat pe POR 2014-2020″, a explicat primarul Cristian Stan.

După semnarea ordinului de începere a lucrărilor, se vor deschide trei fronturi de acţiune, considerate ca fiind priorităţi zero: dublarea podului de la Teiş; canalul Ialomiţei – unde trebuie să se realizeze de la zero 1,3 km de drum şi Calea Ialomiţei, zona Baza de Agrement – unde canalizarea este legată de cea de la Complexul de Nataţie.

Adaugă un Comentariu

*