Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: „Sanitarii Pricepuţi” intră în focurile etapei zonale şi judeţene de concurs!

DÂMBOVIŢA: „Sanitarii Pricepuţi” intră în focurile etapei zonale şi judeţene de concurs! 

Foto: youtube.com

Începând de luni, 27 martie 2017, Crucea Roşie Dâmboviţa organizează etapa zonală (pe centre metodice) a Concursului pentru Sănătate şi Prim Ajutor „Sanitarii Pricepuţi”. Urmează, pe 10 şi 11 aprilie, faza judeţeană. Anul acesta, la etapa naţională, care se organizează alternativ pe cicluri de învăţământ, vor merge câştigătorii de la categoria Gimnaziu (clasele V-VIII), anul viitor fiind rândul liceenilor.

„Sanitarii Pricepuţi” este singurul concurs pentru sănătate şi prim ajutor de bază care se desfăşoară în şcolile din România de 55 de ani fără întrerupere. Este organizat de Crucea Roșie Română împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Obiective: însuşirea cunoştintelor de bază şi a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor, păstrarea şi îmbunătăţirea sănătăţii fizice, promovarea ocrotirii mediului înconjurător, dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă, însuşirea cunoştinţelor de bază despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, despre istoria Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România şi despre principiile fundamentale ale Crucii Roşii.

Programare Concurs „Sanitarii Pricepuţi” – judeţul Dâmboviţatabel sanitarii priceputi

Adaugă un Comentariu

*