Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Şansa la cultură, un proiect politic menit să-i scoată pe tineri din amorţeală

DÂMBOVIŢA: Şansa la cultură, un proiect politic menit să-i scoată pe tineri din amorţeală 

PES activists

Organizaţia PES activists Dâmboviţa a iniţiat un proiect menit să-i atragă pe tineri în diferite activităţi culturale. În cadrul acestor acţiuni, sâmbătă – 28 martie, mai mulţi copii din comuna Moroeni, pasionaţi de pictura pe sticlă, au avut şansa să viziteze, gratuit, Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte şi să participe la atelierele de pictură şi sculptură organizate în cadrul acestuia.

De asemenea, tinerii membrii sau simpatizanţi PSD au avut posibilitatea să dezbată teme cu implicaţii politice şi administrative. La întâlnirea cu Adrian Ţuţuianu – preşedintele CJD; Cristian Stan – primarul interimar al municipiului Târgovişte; Ionuţ Săvoiu – deputat; Janina Sitaru – secretar general PES activists România şi Ciprian Amuza – preşedinte PES activists Dâmboviţa au participat 200 de persoane.

Dezbaterea s-a încheiat cu o enumerare a soluţiilor cu care vine PES în sprijinul persoanelor aflate în dificultate: programul Garanția pentru Tineri și mecanismul dezvoltat exclusiv prin implicarea europarlamentarului Victor Negrescu – site-ul GranturiEuropene.ro , prin care toți cei interesați – administrații publice, agenți economici, ONGuri, agenții media sau simpli cetățeni – să poată beneficia de o primă sursă de informație utilă în limba română despre aceste oportunități de accesare a unor fonduri pentru dezvoltare, direct de la Bruxelles.

„Acțiunea s-a încheiat seara, cu participarea unui număr de 100 de persoane la spectacolul de teatru Sosesc Deseară, pus în scenă de artiștii Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște. Persoanele interesate au avut la dispoziție o săptămână pentru a se înscrie la evenimentul special creat pe facebook, aceștia primind biletele pentru teatru cadou din partea PES activists Dâmbovița”, spune Ciprian Amuza.  Proiectul „Şansa la cultură” va fi extins şi în judeţ.

Consiliul Naţional PSD întrunit pe 21 martie a recunoscut PES activists ca structură în interiorul partidului, dedicată politicii şi dezbaterii pe teme europene. Organizaţia PES activists a fost înfiinţată în anul 2007 şi numără în prezent 7.000 de membri. Preşedinte PES activists România este europarlamentarul Victor Negrescu.

Adaugă un Comentariu

*