Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Sărbătoare Holi la „Zilele Culturii în Aninoasa”

DÂMBOVIŢA: Sărbătoare Holi la „Zilele Culturii în Aninoasa” 

bataie-pudra

Copiii care vor participa la cea de-a XIV-a ediţie a „Zilelor Culturii în Aninoasa” au parte de o surpriză… colorată. Sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 10:00, pe platoul din faţa Centrului Cultural se va organiza prima manifestare Holi (Festivalul Culorilor) din judeţul Dâmboviţa. Prin urmare, va avea loc o bătaie cu pulbere colorată de orez, biodegradabilă şi netoxică.

Produsă în India, „Holi Gulat Powder” nu produse iritaţii şi se spală uşor, cu apă şi săpun, atât de pe piele, cât şi de pe îmbrăcăminte. Participanţii vor avea la îndemână 20 de kilograme de pudră colorată. O „explozie” de confetti va întregi atmosfera de poveste, în care se vor încadra personaje îndrăgite, picturi pe față, animație muzicală şi multă joacă.

Holi este una dintre cele mai frumoase tradiţii din lume. Festivalul se desfășoară pe întreg teritoriul Indiei, dar cel mai interesant este cel de la Rajasthan. Holi este un tribut de culkoare, veselie şi extaz vizual al unei Indii altminteri cenuşii. În esenţă, Holi este celebrată ca o victorie mistică a Binelui împotriva Răului.

Adaugă un Comentariu

*