Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 14, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Sărbătoare privată pe bani publici! Romii petrec duminică în Parcul Chindia

DÂMBOVIŢA: Sărbătoare privată pe bani publici! Romii petrec duminică în Parcul Chindia 

ziua romilor 1

Exceptând faptul că locaţia aleasă este la vedere, paranghelia finanţată din bani publici cu 400 de milioane de lei vechi este una… privată! Spunem acest lucru întrucât, deşi s-a vorbit despre promovarea tradiţiilor acestei etnii, către mass-media nu a fost remis până la această oră nici măcar un comunicat de presă care să conţină programul manifestărilor, aşa cum era normal, mai ales prin prisma faptului că au primit fonduri din bugetul Consiliului Judeţean. Despre organizarea unei conferinţe de presă, în care jurnaliştii să aibă posibilitatea să pună întrebări, nici nu poate fi vorba!

CITEŞTE ŞI: „Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat 400 de milioane de lei vechi pentru sărbătoarea romilor”

La fel s-a întâmplat şi în luna februarie, când am auzit că s-ar fi organitat la Târgovişte, tot cu sprijinul financiar al administraţiei judeţene, un festival al tinerilor lăutari. Înţelegem că banii publici au fost justificaţi până la ultimul leuţ cu facturi şi alte documente, dar nu asta îl încălzeşte pe plătitorul de taxe şi impozite. Poate unii dintre ei şi-ar fi dorit să-i asculte pe lăutarii romi al căror talent este cunoscut până departe, dincolo de graniţele ţării. Şi, apoi, ce rost are să se promoveze romii între ei?

Prin comparaţie, bulgarii târgovişteni, care au primit de la Consiliul Judeţean pentru a organiza Festivalul „Tudoriţa” sau „Paştele Cailor” cam jumătate din suma alocată pentru romi, au împânzit oraşul cu afişe, au organizat întâlniri cu presa pentru a prezenta în detaliu programul şi au făcut apel către toţi dâmboviţenii să vină şi să descopere un obicei unic în România. Bine, bulgarii aveau şi ce să promoveze! Cât priveşte sărbătoarea romilor, este foarte probabil ca aceasta să se rezume, ca şi în anii trecuţi, doar la mici, bere şi manele în Parcul Chindia.

CITEŞTE ŞI: „Şeful judeţului uzează de toate armele să aloce 400 de milioane pentru sărbătoarea romilor”

Prin urmare, n-ar fi rău ca, pe viitor, Consiliul Judeţean să prevadă, în contractele de parteneriat cu diferite entităţi, obligativitatea organizării unor conferinţe de presă în care să fie prezentat programul activităţilor pentru care se alocă bani publici. Aşa, că tot ne dorim transparenţă!

Adaugă un Comentariu

*