Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Sărbătorirea Unirii a arătat la Târgovişte cât suntem de dezbinaţi!

DÂMBOVIŢA: Sărbătorirea Unirii a arătat la Târgovişte cât suntem de dezbinaţi! 

mica unire targoviste 4

Avem 26 de ani de democrație. Ziua Unirii Moldovei cu Țara Românească a devenit între timp sărbătoare națională și, cu toate astea, prea iubiții noștri politicieni, cei pe care îi tot alegem din patru în patru ani să ne conducă destinele, nu au învățat nimic de la viață, de la istorie.

Astăzi, am văzut în Piața Tricolorului din Târgovişte dezbinarea, împărțirea pe grupuri, interese, politică. Am simțit mai mult ca niciodată că spiritul unirii, al concordiei lipsește. Reprezentanții partidelor politice nici măcar de ochii lumii nu au putut poza altfel. Ce să zic! La sărbătorirea unirii înfăptuită sub Cuza Vodă a lipsit până și poporul. Doar unii trecători s-au oprit pentru a vedea ce se întâmplă…

mica unire targoviste 1

Totul s-a consumat monoton, după arhicunoscutele șabloane. Dacă nu ar fi fost de față armată, jandarmi, poliție, nu am fi avut nimic. Liberalii au stat într-un colț, PSD-ul în altul. Nici măcar nu s-au salutat creștinește, românește. Când a fost să se încropească o tradițională horă a unirii au fugit care încotro. Spiritul național lipsește. Patriotismul, a devenit doar o lozincă în gură politicianului român. Nu este de mirare că târgovișteanul nu mai participă la astfel de momente.

Oamenii nu mai au încredere în nimeni. Celebrarea „Mici Unirii” a fost ca o acțiune punctată și consumată într-un interval orar. Atât. Nici alocuțiunile rostite nu au ieșit din tipar. Fixiste, reci, fără mesaj vibrant, fără trăire. Până și copiii au fost puțini. De elevi din clasele mai mari, studenți, ce să mai vorbim. Au lipsit cu desăvârşire.

În horă nu s-au prins decât câţiva reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene. După câteva minute, toată lumea s-a risipit.

mica unire targoviste 3 mica unire targoviste 2 mica unire targoviste 5

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Sărbătorirea Unirii a arătat la Târgovişte cât suntem de dezbinaţi!

  1. moshu49

    în altă e-gazetă locală am văzut titrat așa: „Astăzi 24 ian. 2016, am reînceput să sperăm într-un viitor pentru noi, cetățenii României de azi”
    am crezut că’s pe la ‘966 dar m’am liniștit, la vremea aia nu aveam net! 😉

     

Adaugă un Comentariu

*