Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, ianuarie 24, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: SC Marchand SRL vine cu precizări în cazul poluării râului Ialomiţa

DÂMBOVIŢA: SC Marchand SRL vine cu precizări în cazul poluării râului Ialomiţa 

deversari mate ialomita 2

Subscrisa Marchand SRL, cu sediul social în Măgurele, str. Codrului, nr. 42-44, jud. Ilfov, înregistrată sub nr. j23/2/2009 în Registrul Comerţului, având CUI 425257, punct lucru Parc Industrial Priboiu, com. Brăneşti, Al. Sinaia, nr. 60C, jud. Dâmboviţa, reprezentată prin director general – Preduşel Paul, prin prezenta, cu privire la articolul de presă publicat de instituţia dumneavoastră sub titulatura „Dezastru ecologic la Vulcana Pandele”, având în vedere prevederile art. 4 Legea 504/2002 cu modificările şi completările ulterioare, vă remitem următorul comunicat, prin care vă aducem la cunoştinţă următoarele aspecte:
– Activitatea desfăşurată de societatea noastră este una specifică fabricilor de procesare membrane naturale la nivel naţional, realizată în conformitate cu standardele de calitate prevăzute de legislaţia naţională şi comunitară în vigoare. La nivel naţional, mai există alte câteva fabrici de profil care desfăşoară acelaşi tip de activităţi.
– Fluxul tehnologic este avizat de instituţiile de resort ale statului ca: Agenţia Naţională de Mediu, Apele Române, Direcţia Sanitar-Veterinară, etc. şi este asigurat printr-o linie tehnologică de calitate superioară la standardele cele mai înalte de performanţă şi eficienţă.
– În cadrul controlului efectuat de Garda Naţională de Mediu din data de 15.07.2016, s-a constatat respectarea normelor legale privind factorii poluatori, aşa cum rezultă din nota de constatare întocmită cu această ocazie, aspect menit să sublinieze faptul că activitatea desfăşurată de noi nu generează factori poluatori olfactiv în cote sesizabile la nivelul descris de locatarii satelor vecine Parcului Industrial Priboiu.
– Faţă de aceste constatări şi în virtutea bunei credinţe şi a bunelor intenţii manifestate de societatea noastră în calitate de investitor în Parcul Industrial Priboiu, vă adresăm invitaţia de a delega reprezentantul dumneavoastră, la sediul punctului nostru de lucru din incita Parcului, pe considerentul unei înţelegeri optime şi obiective a situaţiei şi informării corecte asupra situaţiei prezentate de dumneavoastră.
– Apele uzate care rezultă din activitatea noastră de producţie sunt deversate în staţia de epurare din incinta Parcului Industrial, cu care colaborăm, şi nu direct în râul Ialomiţa. Astfel că societatea noastră nu poartă răspunderea pentru modalitatea de desfăşurare a activităţilor staţiilor de epurare. Mai mult decât atât, la solicitarea expresă a instituţiilor statului, locatarilor şi Primăriei Brăneşti, am oferit întregul sprijin societăţii care deţine staţia de epurare pentru eficientizarea activităţilor acesteia în sensul atenuării efectelor factorilor poluatori.

Pe cale de consecinţă, având în vedere dispoziţiile art 5 din legea 504/2002, vă adresăm solicitarea de a publica precizările noastre, în termen de trei zile de la data primirii prezentei.

NOTA REDACŢIEI:
Am publicat precizările SC Marchand SRL cu privire la situaţia care îi revoltă pe locuitorii comunelor vecine Parcului Industrial Priboiu pentru că dovedim bună credinţă şi bună intenţie, însă www.incomod-media.ro nu a conceput niciun material de presă sub titulatura „Dezastru ecologic la Vulcana Pandele”, ci sub cu totul altă denumire. De asemenea, www.incomod-media.ro nu se supune prevederilor Legii Audiovizualului 504/2002, nefiind vorba de un post de radio sau unul de televiziune, ci despre o publicaţie de presă scrisă diseminată în mediul on-line.

CITEŞTE ŞI: Râul Ialomiţa, poluat de fabrica de maţe din Parcul Priboiu. Oame nii nu mai suportă mirosul

Cât priveşte lămurile oferite de SC Marchand SRL, nu putem să nu remarcăm că www.incomod-media.ro nu a făcut referire în materialul publicat la faptul că societatea în cauză nu ar avea autorizaţii, că linia de producţie nu ar fi una corespunzătoare din punct de vedere tehnic. În altă ordine de idei, nu are nicio relevanţă că, la nivel naţional, mai funcţionează alte societăţi similare. Poate în cazul acestora mirorusile ori nu există, ori nu-i deranjează pe oameni. În Dâmboviţa însă, cetăţenii au ajuns să nu le mai suporte, să nu mai poată trăi în propriile gospodării.

Am mai constatat, citind cu atenţie precizările SC Marchand SRL, că vinovată de toată această situaţie ar fi societatea care deţine staţia de epurare. Cu alte cuvinte, oamenii nu sunt nemulţumiţi pe o… închipuire, ci pe o realitate. Şi dat fiind acest aspect, www.incomod-media.ro va răspunde invitaţiei SC Marchand SRL şi va trimite la faţa locului reporteri care să documenteze o anchetă de presă pe marginea acestui subiect.

marchand

Adaugă un Comentariu

*