Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 5, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Scandal pe seama atribuirii licenţelor de transport cu autobuzul

DÂMBOVIŢA: Scandal pe seama atribuirii licenţelor de transport cu autobuzul 

autobuze k

Atribuirea traseelor judeţene de transport persoane pentru perioada 2014-2019 este contestată vehement de unul dintre operatori, care a solicitat intervenţia instanţelor de judecată pentru tranşarea problemei.

Practic, la licitaţia organizată la nivelul Ministerului Transporturilor în data de 18 decembrie 2013, firma respectivă (MONDOTRANS SA) a fost declarată câştigătoare pentru mai multe rute, între care şi: Târgovişte-Viişoara-Lucieni; Târgovişte-Decindeni-Olari, Târgovişte-Decindeni-Drăgăeşti Pământeni şi Târgovişte-Decindeni-Măneşti.

Ulterior, Autoritatea Rutieră Română, ca urmare a Hotărârii Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 296/23.12.2013 din anexa căreia au fost eliminate traseele respective, nu a emis licenţa de traseu pentru firma câştigătoare, ci pentru operatorul desemnat de ADI Civitas (organism înfiinţat de consiliile locale din localităţile riverane Târgoviştei), respectiv AITT Târgovişte, care nu a participat la licitaţie.

Muncitorii de pe platforma industrială ne-au declarat că sunt nemulţumiţi de condiţiile oferite, întrucât autobuzele utilizate de AITT sunt foarte vechi, iar ei au beneficiat până acum de maşini moderne, care le asigurau confortul călătoriei.

Oamenii suspectează că la mijloc sunt jocuri de interese murdare şi dau vina pe autorităţi.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, spune însă că problema este la Ministerul Transporturilor, care a inclus la licitaţie traseele respective, deşi administraţia judeţului a solicitat eliminarea acestora, ca urmare a faptului că ADI Civitas şi-a manifestat intenţia de a-şi organiza serviciu propriu de transport şi pentru a nu se suprapune cu traseele judeţene.

În total, ADI Civitas a cerut, în ianuarie 2013, 16 trasee, pentru ca în luna noiembrie 2013 aleşii judeţeni să fie informaţi că „operatorul de transport abilitat de către ADI Civitas nu a efectuat serviciul de transport persoane pe raza unor unităţi administrativ-teritoriale membre ale acesteia” şi se cerea reintroducerea a 8 trasee în Programul judeţean de transport public, trasee care au fost scoase la licitaţie de către Ministerul Transporturilor în data de 18 decembrie 2013. Între acestea, se regăsesc şi cele patru aflate în litigiu acum.

Ca participant de bună credinţă la licitaţia organizată de Ministerul Transporturilor, SC MONDOTRANS SA a solicitat revocarea Hotărârii Consiliului Judeţean nr. 296/23.12.2013, ca fiind nelegală şi netemeinică. Declarat câştigător al licitaţiei, operatorul de transport îşi rezervă dreptul de a depune plângere penală pentru abuz în serviciu şi evident de a solicita daune materiale.

În litigiu, mai sunt şi alte 3 trasee (Târgovişte-Cândeşti; Târgovişte-Văcăreşti-Titu şi Târgovişte-Viişoara-Râncaciov) pentru care s-a pronunţat irevocabil Curtea de Apel Ploieşti şi care ar fi trebuit să fie reintroduse în Programul judeţean de transport.

„Deşi s-a soluţionat irevocabil şi fondul cauzei, înainte de data stabilită pentru şedinţa de atribuire a traseelor cuprinse în Programul judeţean de transport, se constată că nu s-a permis depunerea ofertelor, fapt ce constituie un abuz în serviciu”, se arată într-o adresă a MONDOTRANS către Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*